Οι σπόροι που φύτρωσαν στο φεγγάρι... δε ζούνε πια!
Οι σπόροι βαμβακιού στο φεγγάρι δεν άντεξαν το πολύ κρύο και μαράθηκαν!

H σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, δυστυχώς, έχασε κιόλας τη ζωή που πήγαν να τις δώσουν οι επιστήμονες, καθώς τα πρώτα πράσινα φυλλαράκια που είχαν σκάσει μύτη, πέθαναν μόλις 24 ώρες μετά από όταν δόθηκε στη δημοσιότητα η ύπαρξή τους.

Τα φυτά του βαμβακιού που είχαν στείλει στη Σελήνη οι Κινέζοι με το σκάφος Chang’e-4 και τα οποία είχαν προ ημερών πετάξει βλαστάρια χάρη στις ηλιακές ακτίνες, είναι ήδη νεκρά.

Το πολύ κρύο που φθάνει τους μείον 170 βαθμούς Κελσίου, από τη στιγμή που χάθηκε ο Ήλιος πάνω από το σημείο που γίνεται το πείραμα. και έπεσε η μακριά σεληνιακή νύχτα που διαρκεί περίπου δύο εβδομάδες, είναι υπεύθυνο για το θάνατο των φυτών βαμβακιού.

Από ότι φαίνεται το πείραμα για τη δημιουργία μικρο-περιβάλλοντος σε ακραίες συνθήκες θα χρειαστεί και άλλες δοκιμές και άλλες προετοιμασίες. Παρά τα ευχάριστα νέα που είχαμε, οι προσπάθειες πάνε ξανά στο μηδέν.

Όμως, όπως έκαναν γνωστό σε συνέντευξη Τύπου οι Κινέζοι επιστήμονες του πειράματος, με επικεφαλής τον καθηγητή Λίου Χανλόνγκ από το Πανεπιστήμιο Τσονγκκίνγκ, η θερμοκρασία μέσα στο δοχείο με τα φυτά έπεσε στους μείον 52 βαθμούς Κελσίου και το πείραμα έλαβε τέλος.

Κάτι που περίμεναν να συμβεί. Επειδή το δοχείο είναι σφραγισμένο, τα υλικά από τα φυτά που θα αποσυντεθούν τις επόμενες εβδομάδες, δεν θα διαρρεύσουν στη σεληνιακή επιφάνεια, διαβεβαίωσαν εκπρόσωποι της Κινεζικής Διαστημικής Υπηρεσίας.

Οι σπόροι βαμβακιού ήταν οι πρώτοι που βλάστησαν σε άλλο ουράνιο σώμα, αλλά όχι οι πρώτοι που βλάστησαν στο διάστημα.

Κάτι ανάλογο έχει συμβεί σε τρεις διαστημικούς σταθμούς, στον ρωσικό Μιρ, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και στον κινεζικό Τιανγκόνγκ – 2.

Οπότε θα περιμένουμε και τα επόμενα πειράματα για να δούμε την εξέλιξη του πειράματος.

Δες ακόμα: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κι όμως αληθινό! Βαμβάκι φύτρωσε στο φεγγάρι!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;