Φοιτητική Ζωή: 6 tips για μία υπέροχη συγκατοίκηση

Από neolaia.gr Team 17 Ιανουαρίου 2019

Στη φοιτητική ζωή σου μπορεί να αναγκαστείς να συγκατοικήσεις με κάποιον. Δες εδώ πώς θα τα καταφέρεις!

Είσαι φοιτητής και έχεις περάσει σε σχολή σε άλλη πόλη από αυτή που μεγάλωσες. Βλέπεις, όμως, ότι οι δικοί σου πιέζονται οικονομικά και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Και εσύ με τις υποχρεώσεις της σχολής δεν μπορείς να πιάσεις κατευθείαν μία δουλειά. Η καλύτερη λύση είναι να βρεις έναν συγκάτοικο και ακόμα καλύτερα να είναι και κάποιος φίλος σου.

Για να μπορέσεις, όμως, να συγκατοικήσεις  και να μην έχεις προβλήματα, δες τα παρακάτω tips.

1. Βάλτε πρόγραμμα δουλειών

Μοιραστείτε τις δουλειές και κάθε βδομάδα να υπάρχει πρόγραμμα με το τι θα κάνει ο καθένας από εσάς. Έτσι και δεν θα τσακώνεστε αλλά και εσύ δεν θα είσαι αυτός που θα κάνει όλο το σπίτι.

2. Να έχει καθένας το δωμάτιό του

Πολύ σημαντικό, όταν ψάχνεις σπίτι για συγκατοίκηση είναι να έχει ο καθένας σας το χώρο του. Να μην είστε όλοι την ώρα μαζί γιατί σιγά, σιγά θα βγουν διάφορα άσκοπα στη μέση.

3. Να ταιριάζεται

Να είναι άτομο το οποίο υπάρχει μία επικοινωνία. Είστε στο ίδιο μήκος κύματος και δεν έχετε άκρως αντίθεοτυς χαρακτήρες. Ακόμα και ξένος να είναι μπορείς να τον καταλάβεις λίγο από την αρχή.

4. Κοινό ταμείο για τους λογαριασμούς

Να βάζετε τα λεφτά για τους λογαριασμούς κάπου και οι δύο, ώστε να μην μπείτε στο πειρασμό να τα φάτε. Και αν μπείτε να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη και των δύο.

5. Κατανόηση

Να δείχνεις και εσύ αλλά και ο συγκάτοικος σου κατανόηση για τις δύσκολες μέρες, αυτές που δεν θέλεις να μιλήσεις σε κανέναν ή θέλεις το χρόνο σου. Και όταν έχει νεύρα ο άλλος μην το πιέζεις να σου πει γιατί.

6. Συνεννόηση

Να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ σας για πολλά πράγματα. Πρέπει να καταλάβεις ότι δεν είσαι μόνος σου στο σπίτι, οπότε πρέπει να υπάρχει συνεννόηση για το ποιος μπαίνει και ποιος φεύγει και τι ώρα. Να σέβεσαι και εσύ τον συγκάτοικο σου και αυτός εσένα.

Δες επίσης: Φοιτητική ζωή: 3 απαραίτητες συνήθειες για να μη ξεμένεις από χρήματα

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486