Το Σάββατο η μεγάλη έναρξη του Καρναβαλιού της Πάτρας!
Άλλη μία χρονιά, άλλη μία έναρξη του καρναβαλιού της Πάτρας που θα γεμίσει τους δρόμους με μασκαράδες και άρματα!

Το καρναβάλι της Πάτρας έχει πάρει φωτιά με τις προετοιμασίες για την έναρξη του. Ένα από τα μεγαλύτερα καρναβάλια της χώρας θα κάνει την έναρξή του το Σάββατο, στις 19 Ιανουαρίου!

Οι δράσεις θα αρχίσουν από το πρωί με το μουσικό άρμα και τον τελάλη. Τον τελάλη φέτος θα ενσαρκώσει ο απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Τάσος Χρυσόπουλος. Ο τελάλης και το άρμα μεταφέρουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα και ανακοινώνουν την έναρξη του καρναβαλιού.

Στις 11.30 το πρωί με αφετηρία την πλατεία Τριών Συμμάχων θα ξεκινήσει πομπή καρναβαλιστών, και μελών του Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης και της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, με κατεύθυνση το Δημαρχείο της Πάτρας, ακολουθώντας τη διαδρομή: Πλατεία Τριών Συμμάχων – πεζόδρομος Αγίου Νικολάου – Μαιζώνος – κάτω μέρος πλατείας Γεωργίου – Μαιζώνος – Δημαρχείο, βάζοντας έτσι το κέντρο της πόλης σε καρναβαλικούς ρυθμούς.

Επιπλέον, η ομάδα κρουστών Swingueira από τις 12 το μεσημέρι θα δίνει ρυθμό στο κέντρο της πόλης δίνοντας το ρυθμό και στις 13.00 θα καταλήξει στο Δημαρχείο, όπου θα ενωθεί με την πομπή που αναφέρθηκε παραπάνω.

Στο Δημαρχείο, όπου θα καταλήξουν οι παραπάνω ομάδες, θα γίνει η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη υπό τους αποκριάτικους ρυθμούς της Δημοτικής Μουσικής και τό έθιμο του σοκολατοπόλεμου σε πλήρη εξέλιξη!

Το βράδυ στις 20:00 θα αρχίσει η μεγάλη γιορτή της Τελετής Έναρξης . Με δύο σκηνές στη πλατεία Γεωργίου Α’ που θα ενώνονται με έναν διάδρομο!

Στην τελετή θα πάρουν μέρος η Νίνα Λοτσάρη, η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη, ο Τάσος Μαραγκός, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων, το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων, η Ορχήστρα Πνευστών «Ο Πατρεύς», μέλη πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει συναυλία της Oulaloum Street Show Band με ρυθμούς, κίνηση και θεατρικά δρώμενα με ροκ διάθεση!

Δες ακόμα: Οι 10 αποκριάτικες στολές της τελευταίας στιγμής που θα ΚΑΤΑΠΛΗΞΟΥΝ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Άρη
45'
0 - 0
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΑΕΚ
20:30
0 - 0
Παν
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
'
26 - 15
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;