Προνοιακά επιδόματα 2019: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι!

Από neolaia.gr Team 16 Ιανουαρίου 2019

Προνοιακά επιδόματα 2019: Δείτε αναλυτικά!

Έφτασε η ώρα της πρώτης πληρωμής για τα προνοιακά επιδόματα 2019. Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 πρόκειται να χορηγήσει ο ΟΠΕΚΑ (ο οποίος θα καταλάβει πλέον τα επιδόματα αυτά) τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα καθώς και τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών.

Αφού ολοκληρώθηκε η αποστολή των ηλεκτρονικών αρχείων από τους Δήμους, οι υπηρεσίες του Οργανισμού φρόντισαν να πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα και όσο το δυνατόν πιο σύντομα η πληρωμή προς τους δικαιούχους.

Οι δικαιούχοι λοιπόν για τα προνοιακά επιδόματα, θα λάβουν τα χρήματα που αφορούν τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2018 για τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα και τον μήνα Δεκέμβριο για τα διατροφικά επιδόματα.

Να σημειωθεί πως θα υπάρξει πληρωμή που θα γίνει τον Φεβρουάριο και θα αφορά στα διατροφικά επιδόματα του Ιανουαρίου 2019. Θα ακολουθήσει η καταβολή του Μαρτίου, στην οποία θα πληρωθούν τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα του διμήνου Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2019 και τα προνοιακά διατροφικά επιδόματα του Φεβρουαρίου 2019.

Με το πέρας του πρώτου τριμήνου του 2019, τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα θα καταβάλλονται πλέον κάθε μήνα, σε σταθερή ημερομηνία, κοινή για όλη την Ελλάδα. Όλα τα Άτομα με Αναπηρία θα λαμβάνουν τα επιδόματα που δικαιούνται ενιαία, με διαφάνεια και ηλεκτρονικές διαδικασίες.

Στην πρώτη πληρωμή της ερχόμενης Παρασκευής θα καταβληθούν 122,21 εκ. ευρώ σε 171.275 δικαιούχους συνολικά. Εξ αυτών οι 154.726 είναι δικαιούχοι προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων όπως επίσης επιδομάτων ομογενών και στεγαστικής συνδρομής. Οι υπόλοιποι 16.549 είναι δικαιούχοι διατροφικών επιδομάτων.

Όλοι θα συνεχίσουν να εισπράττουν ακριβώς τα ίδια ποσά καθώς για την χορήγησή τους ακολουθείται το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο και τα ποσά που καταβάλλονται παραμένουν τα ίδια χωρίς καμία απολύτως μεταβολή.

Σημειώνεται πως τα αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Ιανουαρίου 2019 του πιλοτικού προγράμματος, που καταβάλλονται σε δικαιούχους στην Αττική, την Θεσσαλονίκη και την Αχαία στο πλαίσιο της πιλοτικής διαδικασίας, θα καταβληθούν κανονικά και όπως προβλέπεται στις 30 Ιανουαρίου.

Δείτε επίσης: Κοινωνικό μέρισμα 2018: Ανοίγει το koinonikomerisma.gr – 2η ευκαιρία για χιλιάδες πολίτες!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486