Ισχύει τελικά ότι δεν πρέπει να βγαίνουμε έξω με βρεγμένα μαλλιά;
Το κρύο έξω θερίζει, οπότε πρέπει να ξέρουμε!

“Θα την αρπάξεις”, “Θα κρυώσεις κατευθείαν”, “Θα αρρωστήσεις”, είναι μερικές απ’ τις στάνταρ ατάκες που ακούγαμε ανέκαθεν απ’ τη μάνα μας, όταν ετοιμαζόμασταν μέσα στη βιασύνη μας, να βγούμε στον έξω κόσμο με το μαλλί βρεγμένο απ’ το μπάνιο.

Τελικά, όμως τι ισχύει;

Δεν πρέπει να κλείνουμε την πόρτα πίσω μας πριν στεγνώσει το μαλλί ή ένας ακόμα μύθος που θέλει να μας προστατεύσει απ’ το αναπόφευκτο κρυολόγημα του χειμώνα;

Σε πρώτο στάδιο, το κρύωμα ή η γρίπη που μπορεί να αποκτήσεις τις χειμωνιάτικες μέρες του χρόνου, όπου το κρύο δε λυπάται κανέναν, προκαλούνται από ιούς. Αυτό σημαίνει ότι το να κολλήσεις γρίπη ή να κρυολογήσεις προϋποθέτει την έκθεσή σου σε μικρόβιο. Υπό αυτή την έννοια, λοιπόν, το να βγεις με βρεγμένο μαλλί δεν ευθύνεται απολύτως για την τρεχούμενη μύτη σου.

Απ’ την άλλη όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, το να βγεις έξω με βρεγμένο κεφάλι δεν είναι και η σοφότερη επιλογή, γιατί μπορεί άνετα να σου προκαλέσει υποθερμία, πράγμα που “ρίχνει” την άμυνά σου και μειώνει την αντίσταση του ανοσοποιητικού σου.

Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, για να αποφύγεις το κρύωμα ή τη γρίπη τώρα που κάνει απίστευτο κρύο, ντύσου ζεστά, στέγνωσε τα μαλλιά σου καλού κακού and you’re ready to hit the road!

Δες κι αυτό: Πόσο ωφέλιμο είναι το κρύο ντους για το ανοσοποιητικό μας σύστημα;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
  
 1 
 0