Αν ακούσεις πόσες τηγανιτές πατάτες πρέπει να τρώμε, σύμφωνα με καθηγητή του Χάρβαρντ, μάλλον θα πάθεις το ίδιο σοκ με μένα

Από neolaia.gr Team 12 Ιανουαρίου 2019

Τι λέει μωρέ κι αυτός;

Οι τηγανιτές πατάτες είναι αναμφισβήτιτα ένα απ’ τα πιο νόστιμα φαγητά που απολαμβάνουμε από όταν είμασταν μικρά παιδιά μέχρι σήμερα. Παρότι ξέρουμε ότι είναι εξαιρετικά θερμιδοβόρο και ανθυγιεινό γεύμα, στις τηγανιτές πατάτες είναι δύσκολο να αντισταθεί ακόμα και ο πιο εγκρατής από εμάς.

(Έχω ένα φίλο που δε τρώει καθόλου πατάτες, γιατί δε του αρέσουν λέει, και απορώ μήπως πήγε κάτι λάθος όταν ήταν έμβρυο).

Είτε με μαγιονέζα και κέτσαπ είτε με τυρί τριμμένο είτε με αυγό τηγανιτό είτε σκέτες με αλάτι, οι πατάτες είναι ένας γαστρονομικός συμβολισμός της παιδικής μας ηλικίας, αλλά και των ενήλικων guilty pleasure προτιμήσεών μας.

Ωστόσο, ο καθηγητής Έρικ Ριμ απ’ το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, υποστηρίζει πως μια μερίδα τηγανιτές πατάτες πρέπει να περιλαμβάνει μόνο 6 πατάτες (!)

6 πατάτες. Ναι, καλά άκουσες… Ε-Ξ-Ι!

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τηγανιτές πατάτες δεν είναι παρά «βόμβες αμύλου», ενώ περισσότερες από 6 πατάτες μπορεί να αποτελέσουν «όπλο διατροφικής καταστροφής».

Όπως καταλαβαίνεις, το συμπέρασμα του καθηγητή προκάλεσε μαζική θυμηδία στο διαδίκτυο, και εν μέρει δικαίως, γιατί είναι λιγουλάκι υπερβολικός ο κύριος.

Είπαμε, μην κάνουμε και τη μία παρασπονδία μετά την άλλη με τα λιπαρά και τα τηγανιτά, αλλά όχι και 6 πατάτες βρε αδερφέ. Αν είναι να φας τζανκ φουντ μια μέρα, άντε να το πας all the way, αλλά όχι και κάθε μέρα.

6 πατάτες όμως είναι μια κατάφωρη, αδιαφιλονίκητη, άδικη και σοβαρή υπερβολή που δε μας αξίζει με τίποτα.

Και στην τελική, πως θα ζήσουν οι Αμερικάνοι με 6 τηγανιτές πατάτες στη μερίδα τους, αφού το μπέργκερ και η πατάτα είναι το παραδοσιακό τους πιάτο εκεί;


Δες κι αυτό: Γιατί αγαπάμε τις τηγανητές πατάτες και σε τι μας ωφελούν;

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486