4 πράγματα που μας εμποδίζουν από το να χάσουμε βάρος
Και ούτε καν το συνειδητοποιούμε!

Πολλοί από εμάς ταλαιπωρούμαστε συνέχεια από το ίδιο πρόβλημα: Θέλουμε να χάσουμε κάποια κιλά, όχι απαραίτητα πολλά, έστω 2-3, αλλά κάπου “κολλάει” συνέχεια το πράγμα και παραμένουμε στα ίδια.

Η απώλεια βάρους επομένως μας γίνεται “εφιάλτης” και κάνουμε τη ζυγαριά “Θεό”, αναμένοντας με μεγάλη αγωνία να πέσει επιτέλους ο δείκτης. Γραφόμαστε στο γυμναστήριο, ξεκινάμε δίαιτες, περιορίζουμε τις ανθυγιεινές τροφές, καταναλώνουμε λιγότερα γλυκά, τηγανιτά ή αναψυκτικά, που μόνο θερμίδες μας δίνουν και αποθαρρύνουν την καλή μας υγεία.

Τι συμβαίνει τελικά; 

Ποιοι μπορεί να είναι οι λόγοι που ευθύνονται ενδεχομένως για την αδυναμία μας στο να χάσουμε τα περιττά κιλά, που τόσον καιρό προσπαθούμε;

1. Κακή ψυχολογία και άγχος

Όταν ξεκινάς μια νέα δίαιτα ή ανεβαίνεις κάθε λίγο και λιγάκι στη ζυγαριά και σε πιάνει “εμμονή” με το να πέσει ο δείκτης, αυτό που συμβαίνει ουσιαστικά είναι πως το άγχος σου ακουμπάει ταβάνι. Τι σημαίνει αυτό; Ο οργανισμός σου μπλοκάρει, ακόμα και άθελά σου, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεσαι να χάσεις βάρος. Είναι γεγονός ότι τα αρνητικά συναισθήματα και η άσχημη ψυχολογία δε βοηθούν καθόλου, όταν θες να χάσεις κάποια κιλά και να τρως πιο σωστά.

Αγάπησε το σώμα σου, όπως είναι, και παράλληλα φτιάξε και τη διατροφή σου. Η διατροφή γίνεται κυρίως για την υγεία σου, όχι μόνο για την εικόνα σου! Μην το ξεχνάς ποτέ αυτό. Όμορφη είσαι και με τα 2 κιλά παραπάνω.

2. Κάποιες σαλάτες = Θερμιδικές “βόμβες”

Ασφαλώς και η σαλάτα αποτελεί μια απαραίτητη διατροφική επιλογή για όποιον θέλει να βελτιώσει την ποιότητα της υγείας του. Ωστόσο, θέλει προσοχή ΚΑΙ η σαλάτα. Αν πρόκειται να παραγγείλεις σίζαρ ή να φτιάξεις σαλάτα με μαγιονέζα, μπέικον και αυγό τηγανητό μέσα, τότε πάει αλλού το πράγμα. Όταν λέμε σαλάτα, εννοούμε σαλάτα με μαρούλι, με λίγο λάδι, άντε και με λίγο κοτόπουλο που σου έμεινε από χτες.

3. Δεν τρως γεμάτο πρωινό

Το πρωινό είναι μια συνήθεια που δυστυχώς πολύς κόσμος παραγκωνίζει και είναι κρίμα, διότι είναι απ’ τα πιο σημαντικά και θρεπτικά γεύματα της ημέρας. Αν φας καλό πρωινό, τότε την υπόλοιπη μέρα δε θα σε βάζει σε πειρασμό ή κάθε λιχουδιά που πρόκειται να αντικρίσεις στη δουλειά, τη σχολή ή την καφετέρια.

4. Δεν κοιμάσαι καλά

Σύμφωνα με βρετανική μελέτη, η ποιότητα του ύπνου είναι παράγοντας άμεσα συνδεδεμένος με το σωματικό βάρος. Κατ’ επέκταση, και ο λίγος, αλλά και ο πολύωρος ύπνος, συμβάλλουν στην ανεπιθύμητη αύξηση βάρους.

Δες ακόμαΠοια ώρα της ημέρας ο οργανισμός μας καίει τις περισσότερες θερμίδες;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;