11 πράγματα που κάνουν (και δεν κάνουν) οι ευτυχισμένοι άνθρωποι
Εσύ πιστεύεις στην ευτυχία;

Ευτυχία: Ένα μεγάλο και πονεμένο κεφάλαιο στη ζωή του ανθρώπινου είδους. Πόσο μάλλον του σύγχρονου ανθρώπου, που τρέχει και δε φτάνει, που κοιτάει το ρολόι και τον πιάνει πανικός, που τρέχει πίσω απ’ το χρόνο και νομίζει πως μπορεί να τον ελέγξει, να τον τεμαχίσει, να τον προλάβει.

Τι μας κάνει τελικά ευτυχισμένους σε έναν κόσμο με εκατομμύρια ανθρώπους που κινούνται παράλληλα, που κοιτάνε τη δουλειά τους, που ψάχνουν κι εκείνοι την ευτυχία όσο την ψάχνουμε κι εμείς;

Λεφτά, επαγγελματική ανέλιξη, επιτυχία ή έρωτας; Τι σε κάνει να σηκώνεσαι κάθε πρωί απ’ το κρεβάτι και να γράφεις μια νέα σελίδα στο δικό σου, μοναδικό βιβλίο;

Ποιο είναι το νόημα της ζωής; Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά, όμως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που… βρήκαν μικρά ελιξήρια ευτυχίας στην καθημερινότητά τους.

Ποια είναι αυτά;

1. Εκτιμούν τα πιο απλά πράγματα, όπως το ότι ξυπνάνε κάθε πρωί υγιείς, το ότι πέρασαν όμορφα το χτεσινό βράδυ ή το ότι έχουν αδέρφια, γονείς και φίλους που τους αγαπούν.

2. Μιλάνε με ωραίο τρόπο για τους γύρω τους, χωρίς να τους ενδιαφέρει αν θα το μάθουν οι άλλοι ή αν θα τους ευχαριστήσουν για την καλοσύνη τους.

3. Κάνουν τουλάχιστον μια αγκαλιά την ημέρα. Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται τους ανταμείβουν με το παραπάνω.

4. Χαμογελάνε σε ανθρώπους που τους πλησιάζουν και γενικώς δεν κάνουν εκπτώσεις στα χαμόγελα.

5. Δεν αποφεύγουν την οπτική επαφή με τους συνομιλητές τους.

6. Αλλάζουν συνήθειες ακόμα κι αν αυτό τους τρομάζει ή τους προκαλεί άγχος.

7. Προκαλούν την εσωτερική φωνή τους και δε φοβούνται τις απογοητεύσεις, τη μοναξιά ή τις “κρίσεις” αυτοπεποίθησης. Με αυτόν τον τρόπο, καταφέρνουν να μετατρέπουν την αρνητική εσωτερική φωνή σε θετική.

8. Δε λένε στον εαυτό τους και στους άλλους “Μην το κάνεις αυτό” ή “Κάντο αυτό”.

9. Αφιερώνουν λιγότερο χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και περισσότερο στους ανθρώπους της μη εικονικής πραγματικότητας. Στο σκύλο τους ή σε έναν καλό φίλο.

10. Δε σιχτιρίζουν και δε μισούν τις Δευτέρες. Όλες οι μέρες είναι ευκαιρίες για μια καινούρια προσπάθεια, εμπειρία ή συναναστροφή.

11. Δεν θεωρούν τον εαυτό τους “θύμα” των συνθηκών και των καταστάσεων. Αντιλαμβάνονται ότι εκείνοι κρατάνε το τιμόνι της ζωής τους και προσπαθούν πάντα για το καλύτερο.

Η ευτυχία δεν είναι ποτέ απόλυτη. Παρόλα αυτά, υπάρχουν άνθρωποι που “εξασκούνται” στην ευτυχία και επομένως μαθαίνουν και στους υπόλοιπους πως να είναι ευτυχισμένοι ή, τουλάχιστον, πως να μην υποφέρουν.

Δες κι αυτό: 10 (κοινοί) στόχοι που πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή τη νέα χρονιά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 1