Νέοι ύποπτοι φάκελοι σε Πανεπιστήμια - Εντοπίστηκε η ουσία που περιείχαν!
Νέοι φάκελοι με σκόνη έχουν σταλεί και σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Σε συναγερμό η Αντιτρομοκρατική!

Η υπόθεση με τους φακέλους με τη σκόνη φαίνεται να κρατεί καλά. Από χτες έχει σημάνει συναγερμός στις δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Η αποστολή των φακέλων με ερεθιστική σκόνη σε πανεπιστημιακά ιδρύματα φαίνεται να είναι από τον ίδιο αποστολέα από την Ινδία και σε όλες τις περιπτώσεις με παραλήπτες τους, αντίστοιχους, Πρυτάνεις.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε από το πρωί την εκτίμηση ότι θα ακολουθούσαν και άλλα περιστατικά για αυτό βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση. Θεωρούν, επίσης, ότι η όλη ιστορία έχει περισσότερο να κάνει με τη πρόκληση ντόρου παρά κάποιου άλλου είδους απειλή.

Από την ολοκλήρωση της ανάλυσης της σκόνης από το Χημείο του Κράτους από τον πρώτο φάκελο που είχε καταλήξει χθες στο Πανεπιστήμιο Βορείου Αιγαίου στη Λέσβο η σκόνη χαρακτηρίστηκε ως απλή ερεθιστική ουσία.

Έχουν σταλεί 14 τέτοιοι φάκελοι σε όλη την Ελλάδα και από ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Πολίτη βγήκε σχετική ανακοίνωση που επισημαίνει και τα μέρη αυτά.

Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Λέσβο, όπου 7 άτομα από το διοικητικό προσωπικό μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Νοσοκομείο του νησιού, παρέμειναν για προληπτικούς λόγους και τους επιτράπηκε αργά το απόγευμα να αποχωρήσουν.

Στην Κρήτη υπόψη του Πρύτανη Χανίων που άνοιξε χθες το απόγευμα τον φάκελο, δεν είχε σκόνη και τον πέταξε και λόγω του ντόρου σήμερα ενημέρωσε τις Αρχές.

Στα ΕΛ.ΤΑ. Κέρκυρας υπόψη πάλι του Πρύτανη όμως παρέμεινε εκεί ο φάκελος και ειδοποιήθηκαν οι Αρχές. Επτά υπάλληλοι (έξι των ΕΛ.ΤΑ. και ένας της Πρυτανείας που πήγε να παραλάβει τον φάκελο) ζήτησαν προληπτικά να μεταφερθούν και εκείνοι στο Νοσοκομείο. Ακόμη 7 άτομα παρέμειναν για λίγο στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης και στη συνέχεια τους επιτράπηκε να αποχωρήσουν.

Στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου.

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Βόλο.

Στο Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι, όπου δύο άτομα ζήτησαν να πάνε στο Νοσοκομείο προληπτικά καθώς άνοιξαν τον φάκελο

Στο Πανεπιστήμιο Ηπείρου στην Άρτα.

Στην σχολή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) στην Καλογρέζα.

Στο Πανεπιστήμιο της Κοζάνης όπου ο φάκελος πήγε το δεύτερο 10ημερο του Δεκεμβρίου. Εκεί τον έσκισαν, τον άνοιξαν, τον πέταξαν και κράτησαν μόνο τα γραμματόσημα. Σήμερα κατόπιν του ντόρου που προκλήθηκε ενημέρωσαν τις Αρχές, ενώ παρελήφθη και δεύτερος φάκελος που έφτασε σήμερα.

Στον διεθνή αερολιμένα “Ελ. Βενιζέλος” στα Σπάτα όπου εντοπίστηκε και κρατήθηκε φάκελος με παραλήπτη καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που είχε παραληφθεί από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Στο Πανεπιστήμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης.

Στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Σπάρτη.

Δες ακόμα: Συναγερμός για ύποπτους φακέλους σε Πανεπιστήμια στην Ελλάδα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;