Κική Σεγδίτσα: Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος και συγγραφέας
Έφυγε η Κική Σεγδίτσα μετά από νοσηλεία της στο Ιπποκράτειο!

Έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, η Κική Σεγδίτσα μετά από νοσηλεία της στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες.

Η Κική Σεγδίτσα υπήρξε δημοσιογράφος, συγγραφέας, σεναριογράφος, ποιήτρια και κριτικός κινηματογράφου. Ήταν γεννημένη στη Λαμία κι ενώ σε μικρότερη ηλικία ήθελα να σπουδάσει και να εργαστεί ως ψυχίατρος, τελικά την κέρδισε η δημοσιογραφία και η λογοτεχνία. Ωστόσο ποτέ δεν ξέχασε την πρώτη της “αγάπη” και οι επιρροές της Ψυχολογίας ήταν εμφανείς στα κείμενά της. Πολλές φορές συμπεριλάμβανε ψυχογραφήματα των ανθρώπων στους οποίους έπαιρνε συνέντευξη, αλλά και των ηρώων της στα λογοτεχνικά της πονήματα.

Υπήρξε μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας (ΕΣΕ) της οποίας υπήρξε και μέλος του Δ.Σ. 2009-10, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Πρωτεργατών Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης, μέλος της Εταιρείας Φίλων Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (I.F.J.).

Η παρουσία της στον χώρο της Δημοσιογραφίας υπήρξε πολύχρονη και διήρκυσε περίπου πέντε δεκαετίες. Τα κείμενά της κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων, τα οποία φιλοξενήθηκαν τόσο σε έντυπη όσο και ηλεκτρονική μορφή στο μετέπειτα της καριέρας της.

Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες: “Αθηναϊκή”, “Απογευματινή”, “Ακρόπολη”, “Προοδευτική”, “Νίκη”, “Οικονομική”, “Νέα Πολιτεία”, “Εξπρές”, “Μεσημβρινή” κ.α., με τα περιοδικά ειδικής ύλης: “Έρευνα” και “Κυνήγι”, με τα περιοδικά ποικίλης ύλης: “Ρομάντσο”, “Πάνθεον”, “Βεντέττα”, “Ταχυδρόμος”, “Επίκαιρα”, “Και”, καθώς και με τα νεανικά: “Αλίκη” και “Μανίνα”, του οποίου διετέλεσε και αρχισυντάκτρια.

Στο Ραδιόφωνο συνεργάστηκε με την ΤΕΔ (κατόπιν ΥΕΝΕΔ), το ΕΙΡ (κατόπιν ΕΡΤ) και το Ράδιο ΑΝΤΕΝΝΑ. Στην Τηλεόραση συνεργάστηκε με τον ΑΝΤ1 και ειδικότερα στον “Πρωινό Καφέ”.

Οι διακρίσεις που σημείωσε στην καριέρα της ήταν κυρίως για τη δουλειά της ως ρεπόρτερ στο καλλιτεχνικό ρεπορτάζ, αφού είχε πάρει πάρει συνεντεύξεις σχεδόν από όλους τους σημαντικούς σκηνοθέτες, ηθοποιούς, συνθέτες, τραγουδιστές κλπ, ενώ τα τελευταία χρόνια υπήρξε και η ίδια υποκείμενο συνεντεύξεων σχετικών με την παρουσία της στον χώρο της επαγγελματικής και της λογοτεχνικής δραστηριότητάς της.

Έχει εκδώσει συνολικά έντεκα ποιητικές συλλογές: “Κίτρινα ράμφη”, “Ρυτίδες”, “Νεκροί Θεοί”, “Ερωτική Απόδραση”, “Αταξίδευτα”, “Επιστροφή στο μέλλον”, “Ξεγύμνωσα την κάμαρα”, “Δημοπρασία 1”, “Δημοπρασία 2”, η “Μαρία των Ουρανών”, “Προσωπογραφίες”.

Έχει ασχοληθεί επίσης και με τη στιχουργική τραγουδιών, όπου το 1992 με το τραγούδι “Δωσ’ μου την καρδιά μου πίσω” (μουσική Ζακ Ιακωβίδη) πήρε το πρώτο βραβείο στίχου στο 31ο Φεστιβάλ Τραγουδιού στη Θεσσαλονίκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;