Συναγερμός για ύποπτους φακέλους σε Πανεπιστήμια στην Ελλάδα!

Από neolaia.gr Team 10 Ιανουαρίου 2019

Φάκελοι με ύποπτη σκόνη που έχουν σταλεί σε διάφορα Πανεπιστήμια έχουν ανησυχήσει την Αστυνομία!

Σε Κρήτη, Κέρκυρα και το Πολυτεχνείο την Τετάρτη στάλθηκαν τρεις φάκελοι με ύποπτη σκόνη, μετά το περιστατικό που καταγράφηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

Την Τετάρτη ένας φάκελος με ύποπτη σκόνη είχε σταλεί στην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτσιλάκη, προκαλώντας συναγερμό στις αστυνομικές αρχές στην Μυτιλήνη.

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης έχουν μεταφερθεί τα επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο. Οι περισσότεροι από αυτούς απλά τον είχαν ακουμπήσει!

Τα άτομα αυτά ήταν εργαζόμενοι, ο νομικός σύμβουλος του πανεπιστημίου και ο αστυνομικός που πήγε στο Πανεπιστήμιο και έπιασε το φάκελο. Ευτυχώς, είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ τα συμπτώματα ευαισθητοποίησης του βλεννογόνου, έχουν υποχωρήσει.

Σύμφωνα με όσα έχουν ακουστεί ο φάκελος φέρεται να στάλθηκε από την Ινδία με το ταχυδρομείο. Είχε ως αποδέκτη σε αγγλική γλώσσα την πρύτανη του πανεπιστημίου και ανοίχτηκε από τους εργαζομένους στο γραφείο της λόγω της απουσίας της.

Στη Κέρκυρα, φάκελος «ύποπτης τοξικότητας» εντοπίστηκε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί στο ταχυδρομείο. Η περιοχή έχει αποκλειστεί εσωτερικά στο χώρο του ταχυδρομείου, όσοι βρίσκονταν μέσα στο ταχυδρομείο, αναμένεται να μεταφερθούν σε ασφαλή χώρο αντιμετώπισης κινδύνου!

Αλλά και εξωτερικά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας υπάρχει αποκλεισμός του χώρου, από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας. Και αυτός ο φάκελος, φαίνεται να έχει σταλεί από την Ινδία με παραλήπτη το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Η μεταφορά του θα γίνει από ειδική ομάδα με στολές!

Στα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, βρίσκεται από τις 5 σήμερα το πρωί ο φάκελος που είχε αποσταλεί στη Μυτιλήνη. Η μεταφορά του έγινε με πτήση στρατιωτικού αεροπλάνου C 130.

Δες επίσης: Κλειστοί δρόμοι: Δείτε αναλυτικά ποιοι κλείνουν για τη Μέρκελ!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486