Αυτός είναι ο άνθρωπος που ονοματίζει τις κακοκαιρίες – Πώς γίνεται η επιλογή ονόματος

Από neolaia.gr Team 9 Ιανουαρίου 2019

Είναι ώρα να μάθεις σε τι ωφελούν τα ονόματα που δίνουμε στις κακοκαιρίες και ποιος τα επιλέγει!

Έχεις αρχίσει να αναρωτιέσαι γιατί γίναμε Αμερική και ονοματίζουμε τα καιρικά φαινόμενα. Κακοκαιρία με ονόματα όπως, «Σοφία», «Τηλέμαχος», κλπ. έχουν γίνει πλέον καθημερινή συνήθεια.

Η μέθοδος του να δίνονται ονόματα στα κύματα κακοκαιρίας ξεκίνησε το 2017, ακολουθώντας τη διεθνή πρακτική. Πρώτο κύμα κακοκαιρίας με επίσημο όνομα στην Ελλάδα, πίσω στο 2017, ήταν η «Αριάδνη».

Από τότε και μετά κάθε κακοκαιρία αποκτά το δικό της όνομα, το οποίο προέρχεται κυρίως από την ελληνική ιστορία και τη μυθολογία. Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι η επιλογή του ονόματος είναι τυχαία και δεν συνδέεται με πρόσωπα ή καταστάσεις.

Απλά ακολουθείται αλφαβητική σειρά. Και πάντα εναλλάσσονται αρσενικά και θηλυκά ονόματα.

Από το 2001 έχουν υπάρξει πάνω από 430 περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο οι περισσότεροι να θυμούνται πότε έγινε κάποιο από αυτά. Από το 2017 που μπήκαν στη ζωή μας τα ονόματα για τις κακοκαιρίες έχει γίνει ποιο εύκολος και ο τρόπος σύνδεσης τους.

Ο νονός όλων αυτών δεν είναι άλλος από τον Κώστα Λαγουβάρδο. Ο οποίος είναι διευθυντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Επικαλούμενος την διευκόλυνση στη μελέτη των φαινομένων αυτό, θα συνεχίσει να δίνει ονόματα στα διάφορα καιρικά φαινόμενα.

Δες επίσης: Η Αττική στα λευκά – Μοναδικές εικόνες από drone!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486