ΑΣΕΠ: 150 ΜΟΝΙΜΕΣ θέσεις εργασίας στα ΚΕΠ – Στην τελική ευθεία η προκήρυξη

Από neolaia.gr Team 9 Ιανουαρίου 2019

ΑΣΕΠ: Δείτε αναλυτικά!

Υπεγράφη από την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα Μ. Ξενογιαννακοπούλου, η απόφαση για την έκδοση της νέας προκήρυξης του ΑΣΕΠ που θα αφορά 150 μόνιμες θέσεις εργασίας στα ΚΕΠ της χώρας. Να σημειωθεί ότι είναι οι πρώτες προσλήψεις που θα γίνουν στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών μετά από περίπου 12 χρόνια σταθερότητας.

Η συγκεκριμένη απόφαση για τις νέες θέσεις εργασίας προέκυψε και μετά από τις εκκλήσεις των εργαζομένων, αφού πλέον τα ΚΕΠ είναι ιδιαίτερα «δημοφιλή» τόσο στους πολίτες όσο και στα Υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικης Ανασυγκρότησης.

Οι θέσεις κατανέμονται ως εξής: 60 ΠΕ, 30 ΤΕ και 60 ΔΕ, όλες Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών.

Είναι φανερό πως όλες οι προσλήψεις θα γίνουν από έναν και μοναδικό κλάδο, εκείνον της Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (ΔΥΠ) ο οποίος συναντάται μόνον στα ΚΕΠ και στον οποίο υπάρχουν οι περισσότερες ελλείψεις.

Αυτό σημαίνει ότι θα θεωρηθούν υποψήφιοι για τις θέσεις πτυχιούχοι όλων των πτυχίων και των διπλωμάτων κάθε εκπαιδευτικής κατηγορίας (Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Όσοι επιλεγούν αναμένεται να περάσουν από μια διαδικασία εκπαίδευσης πάνω στα θέματα που καλούνται να διαχειριστούν και τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα ΚΕΠ.

Η προκήρυξη αναμένεται να βγει στον αέρα το αργότερο έως τον Φεβρουάριο του 2019. Ενδεχομένως στις 150 θέσεις να προστεθούν και οι ειδικές που προβλέπονται από τις ειδικές κατηγορίες (πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ κ.λπ).

Δείτε επίσης: ΑΣΕΠ: Μέχρι πότε μπορείς να κάνεις αίτηση για τις 557 θέσεις εργασίας σε Δήμους!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486