ΑΣΕΠ: Βγαίνει η προκήρυξη για 53 μόνιμες θέσεις εργασίας!

Από neolaia.gr Team 8 Ιανουαρίου 2019

ΑΣΕΠ: Δείτε αναλυτικά!

Υπεγράφη από την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Έφη Αχτσιόγλου, η έγκριση για την έκδοση της νέας προκήρυξης του ΑΣΕΠ που θα αφορά 53 μόνιμες θέσεις εργασίας στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε).

Η κατανομή των θέσεων εργασίας που θα προκηρυχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, θα γίνει ως εξής: 46 κατηγορίας Π.Ε. και 6 κατηγορίας Τ.Ε.

Το Υπουργείο Εργασίας έχει θέση ως βασική του προτεραιότητα την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του Σ.ΕΠ.Ε. Αυτό φαίνεται άλλωστε κι από το γεγονός ότι πέρα από τις 53 θέσεις εργασίας που ανοίγουν σύντομα, έχουν ήδη προσληφθεί 39 άτομα από επιτυχόντες παλαιότερου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Επιπλέον, 15 άτομα από μετατάξεις, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ενίσχυσή του με άλλα 150 άτομα μέσω της διαδικασίας της κινητικότητας. Παράλληλα, με τον νέο οργανισμό του Υπουργείο Εργασίας (ΠΔ 134/2017) οι οργανικές θέσεις του Σ.ΕΠ.Ε. αυξήθηκαν από 829 σε 970 θέτοντας τη βάση γιατην ενίσχυση της στελέχωσης του Σώματος.

Συνολικά, με την ολοκλήρωση των παραπάνω προσλήψεων και της κινητικότητας, το προσωπικό του Σ.ΕΠ.Ε. θα φτάσει τα 950 άτομα, ενισχυμένο με πάνω από 240 εργαζόμενους ή κατά περίπου 35% σε σχέση με το 2014. Σε αντίθεση με την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων που οδήγησαν σε συρρίκνωση το Σ.ΕΠ.Ε., η σημερινή κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε δυνατότητα για να το ενισχύσει, καθιστώντας το, έτσι, πιο αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας και στην προστασία των δικαιωμάτων τωνεργαζομένων.

Με πληροφορίες από το dikaiologitika.gr

Δείτε επίσης: ΑΣΕΠ: Για λίγες μέρες ακόμα ανοιχτές οι αιτήσεις για τις θέσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486