Τα 3 σημάδια ότι βρίσκεσαι σε μια ευτυχισμένη σχέση
Αν αυτές οι συνήθειες αποτελούν καθημερινότητα, τότε σε συγχαίρω!

Τα ζευγάρια που είναι ερωτευμένα και απολαμβάνουν μια κοινή αίσθηση ευτυχίας, δεν έφτασαν στο σημείο αυτό μόνο από καθαρή τύχη, ούτε η μοίρα τους επιφύλαξε κάτι τέτοιο, ενώ σε άλλους το στέρησε.

Η δυνατή θέληση, η επιμονή και η καθημερινή εξάσκηση είναι τα εσωτερικά συστατικά μιας επιτυχημένης σχέσης, τα μέλη της οποίας προσπαθούν να διαχειριστούν και να υπερβούν τις δυσκολίες, προκειμένου να είναι χαρούμενοι μαζί.

Ποιες είναι οι συνήθειες που χαρακτηρίζουν, αλλά και καθορίζουν, τα περισσότερα ευτυχισμένα ζευγάρια;

1. Ξέρουν τα όριά τους

Ένα πολύ βασικό χαρακτηριστικό μιας υγιούς και ευτυχισμένης ερωτικής σχέσης είναι τα μέλη της να γνωρίζουν τα όριά τους και να τα θέτουν στον άλλον, χωρίς να φοβούνται ότι θα τους ασκηθεί πίεση, ότι θα προκληθεί καυγάς ή ότι πρέπει να αισθάνονται τύψεις γι’ αυτό. Ένα ευτυχισμένο ζευγάρι ξέρει πότε και πόσο χρόνο θα περάσει από κοινού, αλλά και πότε είναι ώρα για λίγο προσωπικό χώρο και χρόνο.

2. Δε φοβούνται τους τσακωμούς

Το ότι μια σχέση είναι πετυχημένη δε σημαίνει, σε καμία περίπτωση, ότι τα μέλη της είναι όλη μέρα μέσα στη χαρά, τα χάδια και τα φιλιά. Μια ερωτική σχέση κρίνεται σε μεγάλο βαθμό απ’ τους καυγάδες, αλλά κυρίως από την ψύχραιμη και ισορροπημένη διαχείριση μιας τεταμένης κατάστασης, μιας συναισθηματικής “έκρηξης”. Οι σύντροφοι που ξέρουν να επικοινωνούν ποιοτικά μεταξύ τους και έχουν βρει “κώδικες” για να το κάνουν, δεν είναι απλά τυχεροί: Έχουν δουλέψει πολύ σε αυτή τη σχέση και τους αξίζει η ευτυχία τους!

3. Βγαίνουν από το comfort zone (Ή δεν έχουν εξ αρχής!)

Το τυπικότερο σύμπτωμα μιας μακροχρόνιας σχέσης είναι ένα και το ξέρουμε καλά: Ρουτίνα, ρουτίνα και πάλι ρουτίνα. Τα ζευγάρια που καταφέρνουν να “σπάνε” τη ρουτίνα της καθημερινότητας είναι πραγματικά ευτυχισμένα, γιατί ανανεώνονται και ζουν μαζί νέες εμπειρίες που τους ενώνουν όλο και περισσότερο. Το να κανονίσεις ένα ταξίδι με το σύντροφό σου, μια εξόρμηση σε κοντινή περιοχή το ΣΚ για να δείτε φίλους, έστω ένα μεσημεριανό γεύμα εκτός σπιτιού, είναι συνήθειες που αποδεικνύουν ότι απολαμβάνετε τις αλλαγές και το χρόνο που περνάτε μαζί!

Δες κι αυτό: Πόσο «ενήλικη» είναι τελικά η σχέση σας;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;