Ταξίδια: 5 τρόποι για να γνωρίσεις καλύτερα μια πόλη
Αχ.... τα ταξίδια είναι υπέροχα, ειδικά όταν έχεις καλή παρέα!

Υπάρχει καλύτερο πράγμα από τα ταξίδια σε προορισμούς που δε γνωρίζεις; Νομίζω πως όχι (η δική μου απάντηση!).

Έκλεισες εισιτήρια, ετοιμάζεις βαλίτσα και περιμένεις πως και πως να μεταφερθείς στον προορισμό που έχεις επιλέξει για να κάνεις διακοπές, να βγάλεις σούπερ φωτογραφίες, να απολαύσεις τοπικά εδέσματα και όλα τα σχετικά. Τι γίνεται, όμως, όταν θέλεις να γνωρίσεις την πόλη που επισκέφτηκες;

Οι περισσότεροι μιλούν με το ξενοδοχείο που μένουν για πληροφορίες ή επιλέγουν έναν χάρτη για να περιπλανηθούν. Αλλά υπάρχουν και καλύτεροι τρόποι.

1.Πάρε ένα ποδήλατο

Σε πολλές χώρες νοικιάζουν ποδήλατα στους τουρίστες για μια ολόκληρη μέρα.Είναι ένας τέλειος τρόπος περιπλάνησης καθώς μετακινείσαι γρήγορα, προλαβαίνεις να δεις περισσότερα πράγματα και γυμνάζεσαι λιγουλάκι.

2.Μίλα με ντόπιους!

Δεν υπάρχει καλύτερη λύση. Μίλα με τον σερβιτόρο, τον πωλητή και με άλλους. Απλά να είσαι προσεκτικός. Άφησε τους να σου δώσουν πληροφορίες αλλά μην τους ακολουθήσεις κάπου.

Πρώτη φορά σε αεροπλάνο: 6 tips για να την παλέψεις

3.Τουριστικά λεωφορεία

Σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις υπάρχουν ειδικά λεωφορεία, τα οποία μεταφέρουν τους τουρίστες σε διάφορα σημεία της πόλης με σκοπό να την ανακαλύψουν. Συνήθως, τοποθετούν έναν γκισέ σε κάποιο κεντρικό σημείο και εκεί μπορείς να πάρεις τις ανάλογες πληροφορίες.

4.Μέσω social media

Το hashtag της πόλης που βρίσκεσαι είναι αρκετό για να σε βοηθήσει να γνωρίσεις καλύτερα την πόλη. Απλά πληκτρολόγησε το στο Instagram και θα σου βγάλει τοποθεσίες, αξιοθέατα και άλλες εικόνες που έχουν αναρτήσει κάτοικοι αλλά και άλλοι τουρίστες.

5.Φτιάξε πλάνο πριν πας

Προτού μπεις στο αεροπλάνο, το πλοίο ή το τρένο που θα σε μεταφέρει στον προορισμό σου, κάνε το κατάλληλο πλάνο. Μπες στο διαδίκτυο, βρες την πόλη που θα επισκεφτείς και κάνε καλή έρευνα. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις που πας γιατί θα έχεις μια μικρή ιδέα. Δες εικόνες της πόλης και αποτύπωσε τες στο μυαλό σου. Επίσης, αν πας σε μια πόλη όπου τα αγγλικά δεν είναι η κύρια γλώσσα, μπορείς να αποθηκεύσεις στο κινητό σου βασικές φρασούλες επικοινωνίας και να τις εξασκήσεις στο αεροπλάνο.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
BARC
ΤΕΛ
73 - 77
ΟΣΦΠ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;