Ιδρύεται το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας - Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός;
Σε ποιες πόλεις θα έχει τμήματα;

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε την ίδρυση που αφορά στο νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, πριν από λίγες μέρες.

Το νέο  Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, θα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και Τμήματα σε 6 πόλεις της Βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Κιλκίς, Δράμα, Κατερίνη) , όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν στη συνάντηση, το σχέδιο προβλέπει  τη συνέργεια τριών ΤΕΙ (Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) και του μέχρι τώρα Διεθνούς Πανεπιστημίου.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως θα είναι κατ΄ εξοχήν εξωστρεφές Πανεπιστημιακό Ίδρυμα με ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών που, βασιζόμενο στο σημαντικό έργο που έχει ήδη παραχθεί από το ανθρώπινο δυναμικό του στα τέσσερα Ιδρύματα τα οποία το συγκροτούν, θα καλύπτει μια πληθώρα γνωστικών αντικειμένων, συνδεδεμένων τόσο με το διεθνές γίγνεσθαι όσο όμως και με τις τοπικές αλλά και περιφερειακές εξειδικεύσεις.

«Σε αυτή την προοπτική, ανακοινώνουμε σήμερα τη νέα δομή και λειτουργία του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, που με επίκεντρο την Μακεδονία, θα αποτελέσει τον νέο πόλο πανεπιστημιακής ζωής στην Βόρειο Ελλάδα, με κόμβους σε 6 πόλεις της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, την Καβάλα, την Δράμα, την Κατερίνη, το Κιλκίς και θα έχει 10 Σχολές και 31 Τμήματα εκ των οποίων 8 είναι νέα», είπε ο κ. Τσίπρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;