Τα γλυκά που δε μας αρέσουν, αλλά ντρεπόμαστε να το παραδεχτούμε
Έλα με άδεια χέρια καλύτερα, δεν πειράζει.

Μας ξυπνάνε μνήμες απ’ τον χαμένο κόσμο της παιδικής ηλικίας; Είναι γραμμένο στο DNA μας να ζητάμε ζάχαρη σαν ηρωινομανείς; Είναι απαραίτητα για την επιβίωσή  μας, δεν είναι, ξέρει και κανείς; Οι μισοί λένε ότι η ζάχαρη είναι η πιο βλαβερή λευκή ουσία (μετά την κόκα και το αλάτι), οι άλλοι μισοί ότι και η ζάχαρη (κάποια φυσικά της σάκχαρα δηλαδή) είναι ευεργετικά για τον εγκέφαλο.

Ας μείνουμε στο θέμα.

Ναι, τα γλυκά είναι ακαταμάχητη απόλαυση για τον ουρανίσκο του εξελιγμένου υποείδους που λέγεται άνθρωπος και παρότι το μπρα ντε φερ γλυκού-αλμυρού καλά κρατεί στην εποχή μας, υπάρχουν ορισμένα τόσο ακαταμάχητα γλυκά, στα οποία με μεγάλη δυσκολία αντιστέκεται ακόμα και ο πιο εγκρατής ανάμεσα μας. (Πώς ζουν οι εγκρατείς by the way;) #foodporn

Δεν είναι όμως όλα τα γλυκά τόσο ακαταμάχητα. Υπάρχουν ορισμένα γλυκά που μας προσφέρονται κυρίως σε οικογενειακά τραπέζια και επισκέψεις και τα οποία, όχι απλά δε μας συγκινούν, μη σου πω ότι μας φέρνουν σε αμηχανία κιόλας, αλλά επειδή είμαστε και ευγενείς νέοι, λέμε “ευχαριστώ” και από μέσα μας κλαίμε.

(Η παρακάτω λίστα είναι άκρως υποκειμενική, να εξηγούμεθα για να μην παρεξηγούμεθα)

1. Φρουί Γλασέ

Σοβαρά τώρα;

1.000 φορές καλύτερα να πας με άδεια χέρια, παρά να αναγκάσεις κάποιον να δοκιμάσει δαμάσκηνο ή αχλάδι με ένα τόνο ζάχαρης.

2. Λουκουμάχαχαχαχαχαχ

Ανοίγεις το κουτί και ομολογουμένως ξενερώνεις τη ζωούλα σου.

Έλα σε παρακαλώ που μου έφερες λουκούμια λες και βγήκαμε ραντεβού σε ζαχαροπλαστείο το 1950.

Το μόνο σε -λουκούμ που μας αρέσει είναι ο παραδοσιακός πλην πεντανόστιμος λουκουμάς.

Τα λουκουμάκια είναι απλώς απαράδεκτα και κολλάνε στα δόντια.

3. Κορνέδες – Άκου εκεί όνομα…

…. Συναντάται συνήθως σε οικογενειακά τραπέζια και προσφέρεται στις μαζώξεις από μακρινές θείες, θείους και φίλους που έχεις πολύ καιρό να δεις και μάλλον σε τιμωρούν με αυτόν τον τρόπο.

Έχουν και κερασάκι στην κορυφή για έξτρα απόλαυση… Έλα παναγίτσα μου.

4. Σουδάκια (ή γιαγιάκια)

Αν για κάθε γλυκό υπήρχε και μια εικόνα να το συνοδεύει, ε για τα σουδάκια αυτή η εικόνα θα ήταν μια θεία από το μακρινό χωριό του προπάππου του μπατζανάκη του πατέρα σου, που έχει να σε δει από όταν ήσουν στην κοιλιά της μάνας σου και εσύ κάνεις ότι τη θυμάσαι, ενώ δεν έχεις ιδέα ούτε ποια είναι ούτε γιατί σε έχει σταυροφιλήσει 15 φορές από την ώρα που σε είδε.

Επίσης, όπως και οι κορνέδες, έτσι και τα σουδάκια διαγωνίζονται για το έπαθλο της αμήχανης και εξαιρετικά ντεμοντέ όψης τους και ντροπή τους γιατί σπιλώνουν τη γοητεία της καραμέλας.

5. Παστέλι

Το δέχομαι ότι συνίσταται για διατροφή και ενεργειακή τροφοδότηση τις πρωινές ώρες, γιατί, όμως, να επιλέξω ένα γλυκό, που προκαλεί έκρηξη σουσαμιού στον περιβάλλοντα χώρο και κολλάει στα δόντια σαν μανιασμένο;

6. Κορμός λεμονιού – βανίλιας whateva

Παρέλαση μαργαρίνης σε μορφή τούνελ. Γιατί να πάρω τόσες θερμίδες από ένα soft -στην υφή- γλυκό που δε σέβεται στο ελάχιστον τον εαυτό του, ώστε να έχει έστω λίγη σοκολάτα στο περίγραμμα;

Όχι και κορμό λεμονιού, δηλαδή πλιζ.

7. Μπισκότα με πορτοκάλι (Και άλλα φρουτάκια)

Έχεις όρεξη για φρούτο; Ωραία! Κόψε ένα μηλαράκι, μια μπανάνα ή ένα αχλάδι. Στην τελική κόψε όλα τα παραπάνω και βάλτα σε ένα γιαούρτι. Ωραιότατο βραδινό.

Γιατί να υφίσταται τόση κακοποίηση, όμως, ένα ανυποψίαστο σοκολατένιο μπισκότο;

Τα μπισκότα με γέμιση φρούτων προσφέρονται συνήθως από άτομα που δεν ξέρουν τα γευστικά σου γούστα ούτε στο ελάχιστο ή από όσους τα είχαν σπίτι και ήθελαν απλά να τα ξεφορτωθούν.

Ευχαριστώ, δε θα πάρω.

Δες κι αυτό: Υπάρχουν κάποια ονόματα γλυκών… που δε θα μπορούσαμε ούτε καν να διανοηθούμε!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
 1 
  
 1