3 tips για να μην το παρακάνεις με το φαγητό αυτές τις μέρες
Υπάρχουν τρόποι!

Λόγω του ότι είναι μέρες γιορτών, είναι 10 φορές πιο δύσκολο να συγκρατήσουμε τη λαιμαργία μας και να μη φάμε ό,τι μας προσφέρουν. Τα γιορτινά εδέσματα, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, τσουρέκια και ένα σωρό πειρασμοί περνάνε καθημερινά μπροστά απ’ τα μάτια μας και κάνουν παρέλαση, στην οποία… και ο πιο εγκρατής παραδίνεται!

Αρχικά, μπράβο σου αν όντως θες μέσα στις γιορτές να διατηρήσεις το healthy διατροφικό σου πρόγραμμα!

Αν προσπαθείς και καταφέρνεις να αντιστέκεσαι στους γευστικούς πειρασμούς των ημερών, αλλά χρειάζεσαι λίγη παραπάνω ώθηση, τότε συνέχισε την ανάγνωση και δες 3 βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξεις στο φετινό ξεφάντωμα των γιορτών!

1. Φάε όσα πραγματικά λαχταράς

Η καλύτερη συμβουλή για κάποιον που επιθυμεί να διατηρήσει το διατροφικό του πλάνο είναι να μην αισθανθεί πως στερείται τα φαγητά που πραγματικά λιγουρεύεται! Αν προσέχεις όλο το χρόνο τη διατροφή σου, οπότε το γαστρικό ξεφάντωμα των γιορτών σε έχει αγχώσει, σου προτείνω να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο να απολαύσει το φαγητό, χωρίς τύψεις και σκέψεις για το πόσες θερμίδες έχει το κάθε τι. Ωστόσο, καλό είναι να τρώμε κάτι όταν πραγματικά το θέλουμε και όχι από λαιμαργία ή αμηχανία.

2. Μην πηγαίνεις στα τραπέζια εντελώς νηστικός

Η συνηθισμένη τακτική για πολλούς ανθρώπους τις ημέρες των γιορτών προτάσσει την πλήρη αφαγία την υπόλοιπη μέρα, έτσι ώστε όταν πάνε σε κάποιο τραπέζι για φαγητό, να έχουν άδειο στομάχι που χωράει ό,τι δεν έφαγαν όλη μέρα! Στην πραγματικότητα, η συνήθεια αυτή δεν είναι ότι καλύτερο για το μεταβολισμό μας, ενώ τελικά μας κάνει να “σκάμε” στο φαΐ, σε βαθμό που αναρωτιόμαστε τελικά αν το απολαύσαμε!

3. Μη ξεχνάς να πίνεις νερό

Πρόσεχε να μη μπερδέψεις τη δίψα με την πείνα, διότι είναι κάτι που το παθαίνουμε συχνά οι άνθρωποι (Και πόσο μάλλον οι λάτρεις του φαγητού!). Φρόντισε να γεμίζεις τακτικά το ποτήρι σου με νερό, προκειμένου να παραμένεις ενυδατωμένος! Το νερό θα σε βοηθήσει επίσης στην πέψη!

Δες κι αυτό:  3 συμβουλές για όσους δεν μπορούν να πιουν αλκοόλ τα φετινά Χριστούγεννα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;