Φοιτητική ζωή: 3 απαραίτητες συνήθειες για να μη ξεμένεις από χρήματα
Η φοιτητική ζωή θα γίνει πιο άνετη αν προσέξεις τα μικρά πράγματα!

Η φοιτητική ζωή είναι μια μοναδική εμπειρία, την οποία μακάρι να βιώσουν όλοι κάποια στιγμή, γιατί οι καταστάσεις που θα αντιμετωπίσεις ως φοιτητής, με τα εύκολα και τα δύσκολα, θα μείνουν για πάντα στη μνήμη σου, σαν “μακρύ καλοκαίρι” που μακάρι να μην τελείωνε ποτέ!

Πέρα από μαθήματα, εξετάσεις και group study, η πορεία μας ως φοιτητές περιλαμβάνει και διασκέδαση, εξόδους με φίλους και συμφοιτητές και ένα σωρό γνωριμίες.

Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι τα χρήματα που περνάνε από τα χέρια μας μπορούν να εξανεμιστούν σε ελάχιστο διάστημα, χωρίς καν να το παίρνουμε χαμπάρι.

Αν την έχεις πάθει συχνά έτσι και καταλήγεις να αναρωτιέσαι και να ρωτάς τους φίλους σου δεξιά και αριστερά που πήγαν τα χρήματα της τελευταίας βδομάδας, πόσα χαλάσατε στη συναυλία το Σάββατο και πόσα ξοδέψατε στο σούπερ μάρκετ, τότε καλό είναι να ακολουθήσεις κάποια απ΄τις παρακάτω συμβουλές.

1. Καλύτερα στην κάρτα

Όταν περνάνε χρήματα από τα χέρια σου, μπορεί να είναι πολύ δελεαστικό το να τα ξοδέψεις κατευθείαν σε καινούρια θήκη που ήθελες από καιρό ή σε ποτά για το βράδυ. Ωστόσο, είναι καλύτερο να τα βάλεις στην τράπεζα κατευθείαν, προκειμένου να μην μπαίνεις συνέχεια στον πειρασμό να τα χαλάσεις. Όταν βγαίνεις προτίμησε να πάρεις μαζί σου λίγα μετρητά (Σε λελογισμένα πλαίσια), όσα θεωρείς ότι θα χρειαστείς και άσε την τραπεζική κάρτα στο σπίτι.

2. Μπες στην κουζίνα και ξεκίνα με τα απλά

Φοιτητική ζωή σημαίνει σίγουρα (Ειδικά στην αρχή!) γεύματα από ντελίβερι και φαγητό έξω! Ωστόσο, αν θες επιτέλους να μυηθείς στην τέχνη της μαγειρικής, πρέπει αρχικά να ξέρεις ότι το μαγείρεμα δεν είναι δύσκολη υπόθεση και σαφώς κοστίζει λιγότερο απ’ το να παραγγέλνεις 2 και 3 γεύματα την ημέρα απ’ έξω. Ξεκίνα με νόστιμα και απλά φαγητά, όπως αρακά κατεψυγμένο, τον οποίο απλά βάζεις στην κατσαρόλα, μακαρόνια ή φιλέτο κοτόπουλο, τα οποία μπορείς να τα κρατήσεις και για την επόμενη μέρα. Απλώς χρειάζονται ζέσταμα!

3. Άσε τους άλλους να σε κεράσουν μια φορά

Αν είσαι απ’ αυτούς που απολαμβάνουν να κερνάνε τους φίλους τους όποτε βρουν ευκαιρία, σε συγχαίρω για τη γενναιοδωρία σου και καλά κάνεις. Παρόλα αυτά, μην είσαι ακατάδεκτος, όταν οι άλλοι έχουν την ίδια πρόθεση, είτε επειδή το θέλουν πραγματικά, είτε επειδή αισθάνονται υποχρέωση να στο ανταποδώσουν.

Ο αντιπραγματισμός επίσης μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμος σ’ αυτό: Αν σου χρωστάει ο κολλητός ή η αδερφή σου κάποια χρήματα, άστους να στο ανταποδώσουν, όπως νομίζουν. Μπορεί να είναι εισιτήρια για θέατρο και σινεμά, μεσημεριανό γεύμα σε εστιατόριο ή τσάμπα καφές για όλη την εβδομάδα. Μη νιώθεις ενοχή, απλά πες “ναι”!

Δες κι αυτό: Φοιτητική ζωή: 7 συμβουλές ενός καθηγητή στους πρωτοετείς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;