Κοινωνικό μέρισμα 2018: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις στο koinonikomerisma.gr

Από neolaia.gr Team 21 Δεκεμβρίου 2018

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Δείτε αναλυτικά!

Ένα μικρό περιθώριο λίγων ωρών έχουν οι δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα 2018 να μπουν στην σχετική πλατφόρμα koinonikomerisma.gr και να καταθέσουν την αίτησή τους για να λάβουν τα χρήματα.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου 2018 κι έπειτα θα κλείσει οριστικά. Όσοι προλάβουν κι εγκριθούν από το σύστημα, πρόκειται να λάβουν τα χρήματα που τους αντιστοιχούν στις 28 Δεκεμβρίου, όταν δηλαδή θα γίνει η τελευταία πληρωμή για όσους υπέβαλαν αίτηση μετά την Τετάρτη 12 Δεκέμβρη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει μοιραστεί ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ, κ. Ταγάρης, τα νοικοκυριά που έχουν υποβάλει ως τώρα αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα 2018 φτάνουν τα 1.600.000 κι έχουν ξεπεραστεί τα 750 εκατομμύρια, το ποσό που πρόκειται να διαμοιραστεί.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ δήλωσε ότι υπάρχουν δικαιούχοι στους οποίους έχει κρατηθεί η πληρωμή, λόγω μη διασταύρωσης του ΙΒΑΝ με το ΑΦΜ. Αυτές οι περιπτώσεις είναι κυρίως τρεις κατηγορίες.

Πρώτον, είναι άνθρωποι οι οποίοι δίστασαν να βάλουν το δικό τους ΙΒΑΝ φοβούμενοι μήπως γίνει κατάσχεση στο μέρισμα. Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζουν πως το ποσό αυτό είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο. Για να πάρουν τα χρήματα θα πρέπει να εισέλθουν στο koinonikomerisma.gr να αλλάξουν την αίτησή τους άρα να την ακυρώσουν και να την υποβάλουν ξανά δηλώνοντας το σωστό ΙΒΑΝ.

Δεύτερον, αν έχουν βάλει ΙΒΑΝ ενός συγγενικού τους προσώπου και δεν έχουν δικό τους λογαριασμό μπορούν να μπούνε συνδικαιούχοι σε αυτόν το ΙΒΑΝ – λογαριασμό και με το εκκαθαριστικό τους στην τράπεζα κι η τρίτον είναι άνθρωποι οι οποίοι δήλωσαν το ΙΒΑΝ της εταιρείας τους ο οποίος όμως έχει το ΑΦΜ της εταιρείας κι όχι του φυσικού προσώπου.

Και σ’ αυτήν την περίπτωση πρέπει να αλλάξουν την αίτησή τους και να βάλουν το δικό τους ΙΒΑΝ. Από κει και πέρα όλες οι αιτήσεις θα προχωρήσουν κανονικά στην επόμενη πληρωμή που θα γίνει μέχρι τις 28 του μήνα.

Δες εδώ: Κοινωνικό μέρισμα 2018: Δες τι πρέπει να κάνεις ΑΜΕΣΑ αν δεν μπήκαν τα χρήματα στον λογαριασμό σου!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486