Επιδόματα 2018: Ποιοι θα δουν σήμερα χρήματα στους λογαριασμούς τους;

Από neolaia.gr Team 21 Δεκεμβρίου 2018

Ήρθε η ώρα της πληρωμής για τα επιδόματα 2018!

Ημέρα πληρωμής η Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, για χιλιάδες πολίτες της χώρας, αφού σήμερα θα μπουν στους λογαρισμούς τα χρήματα για πολλά επιδόματα 2018 που πληρώνονται νωρίτερα για να «προλάβουν» τα Χριστούγεννα.

Παρακάτω θα δεις τη λίστα με τα επιδόματα 2018 που πληρώνονται:

Δώρο Χριστουγέννων 2018

Το Δώρο Χριστουγέννων 2018, θα πρέπει να χορηγηθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου 2018 από τους εργοδότες, οι οποίοι φυσικά μπορούν να το καταβάλουν και νωρίτερα εφόσον το επιθυμούν.

Όσον αφορά το Δώρο που χορηγεί ο ΟΑΕΔ σε ανέργους, αυτό αναμένεται πως θα δοθεί νωρίτερα, και περίπου στα μέσα Δεκεμβρίου. Ωστόσο, δεν έχει εκδοθεί ακόμη κάποια σχετική απόφαση.

Tο Δώρο Χριστουγέννων 2018, υπόκειται σε εισφορές υπέρ ΙΚΑ, Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών. Νοείται βέβαια ότι ο εργοδότης μπορεί να καταβάλλει το δώρο και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία. Τα δώρα εορτών σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Επίδομα παιδιού 2018 – Στ’ δόση

πως τα περισσότερα επιδόματα, έτσι και το επίδομα παιδιού 2018 και συγκεκριμένα η στ’ δόση του, θα δοθεί νωρίτερα από το προβλεπόμενο, προκειμένου όλες οι πληρωμές να έχουν γίνει πριν το τέλος της χρονιάς.

Η στ’ δόση για το επίδομα παιδιού 2018 που θα χορηγηθεί στους δικαιούχους του από τον ΟΠΕΚΑ, αφορά το δίμηνο Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Η ημερομηνία πληρωμής του, έχει ανακοινωθεί πως είναι η 21η Δεκεμβρίου.

ΚΕΑ Δεκεμβρίου 2018

Όπως ανακοίνωσε λοιπόν η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή του ΚΕΑ Δεκεμβρίου 2018 είναι η Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 και θα αφορά τις αιτήσεις που εγκρίθηκαν έως τις 30 Νοεμβρίου 2018.

Στους 302.158 ανέρχονται οι δικαιούχοι που θα εισπράξουν συνολικά 66.298.532,26 ευρώ, ενώ θα αφορά περισσότερα από 625.000 άτομα.

Όπως κάθε φορά, η χορήγηση του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Συντάξεις Ιανουαρίου

Καθορίστηκαν ως ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2019 η 19η Δεκεμβρίου 2018 για τους συνταξιούχους που προέρχονται από τους φορείς ΟΑΕΕ και ΟΓΑ και η 21η Δεκεμβρίου 2018 για τους συνταξιούχους που προέρχονται από τους λοιπούς φορείς και το Δημόσιο.

Κοινωνικό μέρισμα 2018

Ήδη η πρώτη πληρωμή έγινε και οι περισσότεροι ήδη πληρώθηκαν. Όσοι αντιμετώπισαν πρόβλημα με τις αιτήσεις τους λόγω των λαθών του συστήματος, θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους στην πληρωμή που θα γίνει στις 21 Δεκεμβρίου, που είναι και η ημέρα που λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων.

Τέλος, στις 28 Δεκεμβρίου θα γίνει η τελευταία πληρωμή.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486