Γιατί μετά το χωρισμό κάνουμε τόσες προσπάθειες επανασύνδεσης;
Για όσους κάνουν αλλεπάλληλα πισωγυρίσματα!

Ο χωρισμός σηματοδοτεί μια αρκετά δύσκολη φάση, την οποία καλείται να αντιμετωπίσει όποιος και όποια επέλεξε να δοκιμάσει τη δυσκολία του να δημιουργείς και να διατηρείς μια ερωτική σχέση.

Πολλές πετυχημένες εκφράσεις έχουν ειπωθεί για να χαρακτηρίσουν τη δίνη του χωρισμού και έχουν γίνει διαχρονικές: “Αν σπάσει το γυαλί, δύσκολα ξανά κολλάει”, “Οι χωρισμένοι δε γιορτάζουνε ποτέ”, “Ράγισε το γυαλί” και πολλά άλλα.

Επίσης, έχουν ειπωθεί διάφορα και για το χωρισμό, τον οποίο διαδέχονται οι αλλεπάλληλες απόπειρες των χωρισμένων να τα ξανά βρουν, όπως το: “Ο χωρισμός είναι σαν να φοράς ρούχα απ’ τα άπλυτα”.

Γιατί, λοιπόν, επιμένουμε τόσο συχνά να “φοράμε ρούχα απ’ τα άπλυτα”, δηλαδή να δίνουμε δεύτερες και τρίτες και τέταρτες και πέμπτες ευκαιρίες σε μια σχέση που φαίνεται να έχει τελειώσει από καιρό;

Ιδού γιατί:

1. Η συναισθηματική οικειότητα που έχουμε χτίσει με έναν άνθρωπο είναι όντως αναντικατάστατο και υπερπολύτιμο συστατικό μιας σχέσης. Είναι ουσιαστικά ο “πυλώνας” που κρατά μια σχέση ζωντανή στο χρόνο, αλλά συχνά μπορεί να λειτουργεί και αποτρεπτικά.

Το ότι επένδυσες τόσο πολύ σε έναν άνθρωπο, δεν πρέπει να σου προκαλεί σκέψεις ότι δε θα μπορέσεις να ξανά χτίσεις κάτι παρόμοιο στο μέλλον, ότι θα μείνεις μόνη ή μόνος, ότι δεν αξίζει να ξανά προσπαθήσεις για κάτι καινούριο. Μέγα λάθος! Δεν πρέπει να επιτρέπουμε στην οικειότητα μιας σχέσης να μας φοβίζει και να μας αποτρέπει απ’ το γνωρίζουμε καινούριους ανθρώπους και να ζούμε νέες εμπειρίες.

2. “Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία” δε λένε; Ο λόγος που τόσα ζευγάρια χωρισμένων τείνουν να επανασυνδέονται ξανά και ξανά εις στο διηνεκές έχει να κάνει με μια πολύ απλή και σχεδόν αυταπόδεικτη εξήγηση: Η ελπίδα. Και πόσες φορές δεν ήλπιζες ή δεν ευχόσουν βαθιά μέσα σου ότι η/ο σύντροφος σου έχει αλλάξει προς το καλύτερο, έχει διορθώσει όλα αυτά που σε ενοχλούσαν και τώρα είναι έτοιμος/έτοιμη να μηδενίσετε το κοντέρ και να το πάρετε απ’ την αρχή;

Το ερώτημα είναι ένα και πρέπει να στραφεί αποκλειστικά στον εαυτό σου: Αξίζει να προσπαθείς και να πληγώνεσαι ξανά και ξανά;

Δες κι αυτό: 8 πράγματα που δε θα σου πει κανείς για έναν χωρισμό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
4'
37 - 29
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;