Κοινωνικό μέρισμα 2018: Αλλαγές για τους ανέργους!

Από neolaia.gr Team 13 Δεκεμβρίου 2018

Δείτε αναλυτικά σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα 2018!

Μετά την αλλαγή στην ημερομηνία που θα γίνει η πρώτη πληρωμή, απομένουν λίγες ώρες μέχρι να μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων για το κοινωνικό μέρισμα 2018 που έκαναν την αίτησή τους μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου. Αυτοί ανέρχονται σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ περίπου σε 1.381.000.

Επίσης, όπως όλα δείχνουν, οι πληρωμές θα είναι τρεις και όχι δύο – όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό-, κάποιοι θα πληρωθούν στις 21 Δεκεμβρίου.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων είναι στις 21 Δεκεμβρίου. Όσοι υποβάλλουν μέχρι τότε αιτήσεις θα πληρωθούν στις 28 Δεκεμβρίου, όπου είναι και η ημερομηνία της τελευταίας καταβολής.

Ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ, κ. Ταγάρης, ανέφερε σε δηλώσεις του πωςόσες αιτήσεις είχαν διαφορετικό δικαιούχο, αλλά ίδιο IBAN πάνω από 3 φορές έχουν απορριφθεί. Επίσης αιτήσεις με εμπλοκή στον έλεγχο ΙΒΑΝ- ΑΦΜ (συνδικαιούχοι) δεν έχουν ακυρωθεί αλλά έχουν μεταφερθεί για την επόμενη πληρωμή (144.000 αιτήσεις).

Ωστόσο, η αίτηση παρά την εμπλοκή παραμένει έγκυρη οπότε θα πρέπει να διορθωθεί ή να προστεθεί IBAN συνδικαιούχου.

Επίσης αναφερόμενος στο θέμα της μόνιμης κατοικίας σημείωσε πως απαιτούσε πέντε διαφορετικές φορολογικές δηλώσεις και έχει ελεγχθεί. «Κάποιοι δεν υποχρεούνται σε φορολογική δήλωση (άνεργοι κυρίως) κι αυτό το κοιτάμε με ΑΑΔΕ, όπως και το αν μπορεί να γίνει κάποια αλλαγή στην υπουργική απόφαση» ανέφερε.

Αναφορικά με τους φιλοξενούμενους σε Ιδρύματα ή Κέντρα πρέπει να δηλώνεται το ΑΦΜ του κέντρου φιλοξενίας, για να υπάρξει εξαίρεση και να μπορούν να κάνουν αίτηση.

Δείτε επίσης: Κοινωνικό μέρισμα 2018: Τα λάθη που πρέπει να προσέξεις για να μην το χάσεις!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486