Κοινωνικό μέρισμα 2018: Τι θα γίνει με τους «αδικημένους»;

Από neolaia.gr Team 11 Δεκεμβρίου 2018

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Δείτε αναλυτικά!

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που αφορά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα 2018, η προθεσμία για τους δικαιούχους να μπουν στο koinonikomerisma.gr και να κάνουν αίτηση, λήγει την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018.

Περιθώρια για παράταση των αιτήσεων δεν υπάρχει, αφού οι πληρωμές θα πρέπει να ολοκληρωθούν πριν την εκπνοή του έτους. Πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν λίγες πιθανότητες να βρεθεί λύση στις αδικίες που αφήνουν χιλιάδες πολίτες «εκτός» και δεν τους παρέχει τη δυνατότητα να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα 2018.

Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των αιτήσεων που απορρίπτονται από το σύστημα γιατί οι αιτούντες παρότι πληρούν τα κριτήρια, εμφανίζονται ως φιλοξενούμενοι σε κάποιο νοικοκυριό και άρα δεν έχουν το δικαίωμα αίτησης παρά μόνο μέσω του νοικοκυριού στο οποίο φιλοξενούνται.

Παράλληλα, οι ίδιοι οι φιλοξενούμενοι μπορούν άθελα τους να θέσουν εκτός του κοινωνικού μερίσματος την οικογένεια που τους φιλοξενούσε ή συνεχίζει να τους φιλοξενεί, αφού τα δικά τους περιουσιακά εισοδηματικά όρια και οι καταθέσεις αθροίζονται με αυτά του νοικοκυριού.

Στους «αδικημένους» ανήκουν και όσοι λόγω της ενεργοποίησης των τεκμηρίων σε κάθε περιστασιακό εισόδημα μέλους του νοικοκυριού, βλέπουν την αίτησή τους να απορρίπτεται. Για παράδειγμα αν ένα φοιτητής είχε ένα εισόδημα έστω και 300 ευρώ μέσα στο 2017 τότε από το εισόδημα που προτίθεται στην οικογένεια που κάνει την αίτηση είναι 3000 χιλιάδες ευρώ δηλαδη το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα που θεωρείται ως μετρίσιμο όταν το πραγματικό εισόδημα υπολείπεται των 3000 ευρώ. Η απόρριψη της αίτησης είναι το αποτέλεσμα αν το εισόδημα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό υπερβαίνει έστω και κατά 10 ευρώ τις 9000 ευρώ.

Μόνο αν οι αρμόδιοι βρουν άμεσα κάποια λύση, θα έχουν την ευκαιρία χιλιάδες πολίτες να διεκδικήσουν το ποσό που κανονικά δικαιούνται. Κάτι που δυστυχώς δεν είναι πολύ πιθανό.

Δείτε επίσης: Κοινωνικό μέρισμα 2018: Δες ποιοι θα πληρωθούν στις 14 Δεκέμβρη – Πότε θα γίνει η επόμενη πληρωμή

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486