Τι είναι τα «κίτρινα γιλέκα» που έχουν αναστατώσει τη Γαλλία;
Ένα νέο σύμβολο διαμαρτυρίας κάνει τη Γαλλία πρώτο θέμα στα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης!

Αν τις τελευταίες ημέρες έχεις παρατηρήσει στις ειδήσεις και σε διάφορα πρωτοσέλιδα εφημερίδων, φωτογραφίες και βίντεο ανθρώπων που φορούν κίτρινα γιλέκα, τότε ξέρεις πως στη Γαλλία επικρατεί αναστάτωση.

Τα «κίτρινα γιλέκα» των Γάλλων ξεκίνησαν να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από την προηγούμενη εβδομάδα και πολίτες του Παρισιού βγήκαν στους δρόμους με σκοπό να εναντιωθούν στην κυβέρνηση Μακρόν για τις αυξημένες τιμές στα καύσιμα που έχουν επιβληθεί.

Τα «κίτρινα γιλέκα» είναι ένα νέο σύμβολο διαμαρτυρίας και ένα κίνημα που ξεκίνησε μέσω των social media τον Νοέμβριο, αλλά τον τελευταίο καιρό απασχόλησαν ακόμη πιο έντονα τον διεθνή Τύπο, καθώς σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια τη Γαλλική πρωτεύσουσα. Οι πολίτες και όσοι είναι αντίθετοι με τις οικονομικές πολιτικές που έχει αναπτύξει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, φόρεσαν τα γιλέκα που υπάρχουν στο αυτοκίνητο κάθε πολίτη (χρησιμοποιούνται σε περίπτωση οδικής ανάγκης) και διαμαρτυρήθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας με σκοπό να κάνουν την κυβέρνηση να αναθεωρήσει.

Παρόλο, που δεν υπάρχει επίσημε αρχηγός του κινήματος, ο Γάλλος πρόεδρος κάνει λόγο για υποκινητές των αντιπάλων του αλλά μέχρι στιγμής τίποτα δεν είναι σίγουρο και το συγκεκριμένο κίνημα έχει στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω του.

Μέσω των social media, παρατηρείται πως το συγκεκριμένο κίνημα, γνωρίζει υποστηρικτές από όλο τον κόσμο καθώς εκφράζει το ευρύτερο, αυξημένο κόστος ζωής και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ταυτίζονται.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα, ο Εμανουέλ Μακρόν, θα απευθύνει διάγγελμα στο λαό του και αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα που αφορούν την κατάσταση ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ανέφεραν πως ήταν έτοιμος να κηρύξει πως το Παρίσι βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη εξαιτίας των σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν σε καταστήματα αλλά και εμβληματικά κτίρια και μνημεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
19:45
-
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
19:45
-
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
2'
13 - 9
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;