Κοινωνικό μέρισμα 2018: Μεγάλα προβλήματα και λάθη του συστήματος στις αιτήσεις!
Κοινωνικό μέρισμα 2018: Δείτε αναλυτικά!

Μπορεί να έγιναν αρκετές δοκιμές στην πλατφόρμα koinonikomerisma.gr, πριν ανοίξει (τελευταία στιγμή) για να δεχτεί τις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα 2018, αλλά τελικά φαίνεται πως δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν όλα τα προβλήματα.

Έτσι, πολλοί δικαιούχοι εισέρχονται στο σύστημα, όταν αυτό δεν πέφτει, μόνο και μόνο για να βρουν λάθη στα προσυμπληρωμένα στοιχεία ή για να δουν ότι το σύστημα δεν τους βρίσκει στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια.

Το σύστημα δεν εντοπίζει περίπου 150.000 δικαιούχους (κυρίως άνεργους και συνταξιούχους), παρότι πληρώνονται ή επιδοτούνται από το ελληνικό Δημόσιο.

Δες εδώ: Κοινωνικό μέρισμα 2018: Τι θα γίνει τελικά με τους φιλοξενούμενους;

Σε δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ, κ. Τάγαρης, δεν διευκρίνισε ποια θα είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη διόρθωση του λάθους, άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δικαιούχοι να χρειαστεί να κάνουν την αίτηση από την αρχή για το κοινωνικό μέρισμα 2018.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, έχουν υποβληθεί 914.000 αιτησεις, ενώ ως τα ξημερώματα της Κυριακής είχαν απορριφθεί ήδη 129.764 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 22.748 (δηλαδή η 1 στις 6) εμφανιζόταν να έχει γίνει από άτομα που δεν ζούσαν στη χώρα από το 2013 και μετά!

Παράλληλα σήμερα ξεκινάει και η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων μέσω λογιστικών γραφείων. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο υπάρχει δυνατότητα να διορθωθούν τα λάθη με απλές κινήσεις και να μπορέσουν οι δικαιούχοι να πάρουν τελικά το κοινωνικό μέρισμα 2018.

Αναμένεται πως μέσα στην ημέρα να δοθεί στους ενδιαφερόμενους πολίτες και η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να καταγράφονται προβλήματα και να δίνονται λύσεις, ακόμα και με έκδοση ειδικών αποφάσεων ει δυνατόν, στον λιγοστό χρόνο που απομένει για να υποβληθούν οι αιτήσεις και να δοθούν τα εφάπαξ ποσά.

Όσοι κάνουν πάντως την αίτησή τους ως την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, θα πρέπει να δουν τα λεφτά τους στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ως την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου.

Δείτε επίσης: Κοινωνικό μέρισμα 2018: Αυτή είναι η αλλαγή για τους δικαιούχους σε σχέση με πέρσι!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;