Δώρο Χριστουγέννων 2018: Ο ΟΑΕΔ ξεκινά την πληρωμή για τους ανέργους!

Από neolaia.gr Team 10 Δεκεμβρίου 2018

Δώρο Χριστουγέννων 2018: Δείτε αναλυτικά!

Από σήμερα, Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, ξεκινά να πληρώνει ο ΟΑΕΔ το Δώρο Χριστουγέννων 2018 στους δικαιούχους επιδοτούμενους ανέργους, αλλά και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Όπως ανέφερε η σχετικά ανακοίνωση του Οργανισμού:

  •  Από τη Δευτέρα 10.12.2018 θα καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων 2018 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
  •  Από τη Δευτέρα 10.12.2018 θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά καταβάλλονται από 10.12.2018 μέχρι και 06.01.2019.

Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτούμενων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και των μακροχρονίως ανέργων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.

Δώρο Χριστουγέννων 2018 – Άνεργοι

Το Δώρο Χριστουγέννων δίνεται στους δικαιούχους από τον ΟΑΕΔ, κάθε χρόνο λίγο πριν ή μέσα στην εβδομάδα των Χριστουγέννων.

Έτσι, πριν τις εορτές των Χριστουγέννων θα καταβληθούν από τον ΟΑΕΔ, όλα τα επιδόματα:

  •  Το επίδομα ανεργίας
  • Τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων
  •  Τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων
  •  Το επίδομα μητρότητας
  •  Το Δώρο Χριστουγέννων του ΟΑΕΔ στους επιδοτούμενους ανέργους.

Η χρονική περίοδος που αφορά τον υπολογισμό για το Δώρο Χριστουγέννων 2018 αφορά το διάστημα από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου. Οι μισθωτοί δε, των οποίων η εργασιακή σχέση δεν διήρκησε για ολόκληρο το παραπάνω χρονικό διάστημα, δικαιούνται να λάβουν τμήμα του δώρου, ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης.

Σε περίπτωση που δε γίνει έγκαιρη καταβολή στο Δώρο Χριστουγέννων 2018 και ως εκ τούτου παραβίασης της σχετικής νομοθεσίας, οι εργαζόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα αρμόδια κατά τόπους Τμήματα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιώματα τους και τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να κινηθεί η αυτόφωρος διαδικασία.

Δείτε επίσης: Δώρο Χριστουγέννων 2018: Πώς θα το υπολογίσεις Online!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486