Πώς θα αποφύγουμε τις δυσάρεστες συνέπειες του κρύου; Τώρα ξέρουμε!
Αν ακολουθήσεις αυτές τις 3 συμβουλές δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς!

Παρότι περιμέναμε πως και πως να μπει ο χειμώνας για να χουχουλιάσουμε κάτω απ’ την κουβέρτα βλέποντας Netflix και πίνοντας ζεστή σοκολάτα, η αλήθεια είναι πως έχουμε παγώσει φέτος και τα ζεστά ρούχα δεν αρκούν πολλές φορές για να γλιτώσουμε απ΄τις αναπόφευκτες συνέπειες των χαμηλών θερμοκρασιών!

Κρύο δε σημαίνει μόνο ζεστά ροφήματα, oversize πουλόβερ μέχρι τον αστράγαλο και αναμμένα καλοριφέρ, αλλά σημαίνει όλα τα παρεπόμενα, του τύπου σκασμένα χείλη, αφυδατωμένες επιδερμίδες και ερεθισμοί κάθε είδους.

Πως μπορούμε, λοιπόν, να αποφύγουμε τις παραπάνω δυσάρεστες συνέπειες του υπερβολικού κρύου;

Είναι πιο απλό από όσο νομίζεις. Και είναι απλό, γιατί είναι απλά πρακτικό και επομένως μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε μια καθημερινή συνήθεια, η οποία θα σε προστατέψει από τα παρατρεχάμενα του κρύου που θες να αποφύγεις!

1. Oh yes! Απολέπιση

Η απολέπιση είναι το κλειδί για τη σωστότερη ενυδάτωση και είναι καλό να κάνεις όσο συχνότερα μπορείς! Αν όχι, είναι πολύ πιθανό να συσσωρευτούν στην επιδερμίδα σου σκόνες και νεκρά δερματικά κύτταρα, τα οποία ουσιαστικά κλείνουν τους πόρους του δέρματος και προκαλούν δυσάρεστους ερεθισμούς. Η απολέπιση συνίσταται φουλ, ειδικά το χειμώνα, καθώς απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και φροντίζει την επιδερμίδα σου, έτσι ώστε να είναι απαλή και υγιής.

2. Μη ξεχνάς να ενυδατώνεσαι

Συνήθως το χειμώνα, επειδή έχει πολύ κρύο, ξεχνάμε να πίνουμε τακτικά νερό, σε αντίθεση με το καλοκαίρι, όπου που μας χάνεις που μας βρίσκεις είμαστε με ένα μπουκαλάκι νερό στο χέρι! Μην αμελείς την ενυδάτωση των χεριών και των χειλιών σου με ενυδατική κρέμα, γιατί αυτά είναι τα πρώτα σημεία, που εκτίθενται στο κρύο και τελικά “σκάνε” πολύ γρήγορα, κάνοντάς σε να βάζεις το ένα λιποζάν μετά το άλλο. Καλύτερα να προνοούμε απο νωρίς, παρά να τρέχουμε αφού έχει γίνει το κακό.

3. Ξηροδερμία STOP με τη σωστή θερμοκρασία στο μπάνιο!

Το να κάνεις μπάνιο με καυτό νερό για να αντισταθμίσεις το έξω κρύο δεν είναι ό,τι καλύτερο, γιατί θα σε ζεστάνει προσωρινά και αφού βγεις από το μπάνιο η αίσθηση του κρύου θα είναι ακόμα εντονότερη! Καλύτερα επέλεξε χλιαρό νερό για το μπάνιο σου, το οποίο βοηθά το δέρμα να συγκρατήσει την υγρασία, σε αντίθεση με το πολύ ζεστό νερό, το οποίο αφυδατώνει και ερεθίζει την επιδερμίδα σου, προκαλώντας ξηροδερμία.

Δες κι αυτό: Πόσο ωφέλιμο είναι το κρύο ντους για το ανοσοποιητικό μας σύστημα;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;