5 λόγοι για τους οποίους φοβάσαι να γνωριστείτε περισσότερο
Αξίζει να δώσεις μια ευκαιρία!

Η συντροφικότητα και δη η ερωτική είναι μια απ΄τις πιο δυνατές εμπειρίες για έναν άνθρωπο.

Το συναισθηματικό δέσιμο μας προσφέρει ασφάλεια και αίσθηση προστασίας, ενώ το να βλέπεις τον κόσμο απ’ τα μάτια του άλλου και να μοιράζεσαι την καθημερινότητά σου μαζί του, είναι κάτι ανεκτίμητο, που μακάρι να καταφέρουν όλοι να ζήσουν κάποια στιγμή!

Γιατί όμως κάθε φορά που πάει κάποιος να μας πλησιάσει, εμείς κατεβάζουμε ρολά, κλείνουμε κάθε πόρτα συναισθηματικής επικοινωνίας και προτιμάμε τελικά να κάτσουμε στην ήσυχη γωνίτσα μας;

Δεν αντέχουμε να βρισκόμαστε τόσο κοντά στους άλλους και φοβόμαστε την εγγύτητα;

Μπορεί να νιώθουμε μεγάλη σιγουριά και πραγμάτωση στη μοναξιά μας και πολύ καλά κάνουμε! Ωστόσο, αν λέμε ότι αναζητάμε τη συντροφικότητα και στην πράξη κάνουμε το αντίθετο, τότε κάτι συμβαίνει.

Οι παρακάτω λόγοι ευθύνονται για το ότι πολλές φορές δεν είσαι απολύτως έτοιμη για να δεθείς συναισθηματικά και πιθανόν φοβάσαι την εγγύτητα με κάποιον που δε γνωρίζεις.

1. Αίσθηση ανικανοποίητου: Βλέπεις πάντα τις ελλείψεις στους άλλους και δε σου “φτάνουν” ανεξάρτητα απ’ το πόση ώρα μπορεί να φλερτάρετε.

2. Ο βασανιστικός φόβος της τελειότητας: Δεν υπάρχει το “τέλειο”, επομένως μη φοβάσαι για τίποτα, απλά να είσαι ο εαυτός σου.

3. Δεν είσαι έτοιμη: Μπορεί να μην είσαι ψυχολογικά προετοιμασμένη για να έρθεις κοντά με ένα καινούριο πρόσωπο, το οποίο ενδεχομένως θα έχει τα δικά του προβλήματα και ιδιαιτερότητες, όπως όλοι μας άλλωστε.

4. Προτιμάς τις φευγαλέες σχέσεις: Είναι πιθανόν πως ο λόγος που αποφεύγεις να γνωριστείς με κάποιον περισσότερο αφορά την προτίμηση που δείχνεις στις περιστασιακές σχέσεις, όπου δεν υπάρχουν ούτε πολλές ευθύνες ούτε ιδιαίτερη συναισθηματική εγγύτητα.

5. Φοβάσαι την απογοήτευση: Λόγω κάποιας προηγούμενης σχέσης που τελείωσε άδοξα ή μιας ερωτικής απογοήτευσης που πρόσφατα βίωσες, ίσως φοβάσαι τώρα πως κάτι παρόμοιο θα επαναληφθεί αν αποπειραθείς να έρθεις κοντά με κάποιον. Μη διστάζεις, γιατί ούτε όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι ούτε όλες οι καταστάσεις μοιάζουν μεταξύ τους. Μόνο προσπαθώντας, θα ξεπεράσεις τους φόβους σου!

Μη φοβάσαι να κάνεις λάθη όταν γνωρίζεις κάποιον. Να φοβάσαι το comfort zone… εκεί είναι το πρόβλημα!

Δες κι αυτό: 7 τρόποι για να αυξήσεις την οικειότητα στη σχέση σου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;