4 λόγοι για τους οποίους το σεξ κάνει καλό στην υγεία μας
Τέλος τα παυσίπονα και οι αντιγηραντικές κρέμες!

Το σεξ, ως γνωστόν, έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, τόσο ψυχολογικές όσο και σωματικές.

Εξαιτίας του ότι είμαστε αρκετά κουρασμένοι στο τέλος της ημέρας, πολύ συχνά η πρόταση για βραδινό σεξ μπορεί να φαίνεται κουραστική στους περισσότερους. Ωστόσο, το σεξ και κατα τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και πριν κοιμηθούμε, δεν συνίσταται απλά ως μια σωματική απόλαυση, αλλά και ως αποτελεσματικό μέσο, προκειμένου να βελτιώσουμε τη συνολική υγείας μας.

Οι παρακάτω 5 λόγοι θα σε πείσουν γι’ αυτό!

1. Συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος

H έντονη σεξουαλική ζωή συμβάλλει αποδεδειγμένα στην παραγωγή υψηλών επιπέδων ανοσοσφαιρίνης στον οργανισμό, ενός αντισώματος, το οποίο ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, προστατεύοντάς μας απο κρυολογήματα και μολύνσεις.

2. Συμβάλλει στην καταπολέμηση της αϋπνίας

Κατά τη διάρκεια του σεξ απελευθερώνονται ενδορφίνες, οι οποίες βοηθούν στην χαλάρωση του σώματος και την αποφόρτιση από το έντονο άγχος και στρες. Με το πέρας της σεξουαλικής δραστηριότητας, το σώμα μας απελευθερώνει την οξυτοκίνη, μια ορμόνη, η οποία είναι γνωστή ως “η ορμόνη της αγκαλιάς”.

3. Ανακουφίζει από πόνους

Μεταξύ των ενδορφινών που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ είναι και η ντοπαμίνη. Οι ενδορφίνες αυτές που εκκρίνονται παντού μετά τον οργασμό, καταφέρνουν να ανακουφίσουν τους διάφορους σωματικούς πόνους.

4. Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου

Σύμφωνα με έρευνες, το σεξ έχει αντικαρκινική δράση, καθώς η εκσπερμάτωση στον άνδρα μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη καρκίνου στον προστάτη.

Δες κι αυτό: Γιατί κλαίμε μετά το σεξ;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;