Σχέση από απόσταση: Υπάρχουν πιθανότητες επιτυχίας;
Η επιστήμη απάντησε και μάντεψε τι είπε!

Μια απο τις σημαντικότερες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει μια σχέση είναι η απόσταση.

Στην περίπτωση που παρουσιαστεί η ανάγκη δύο ερωτικοί σύντροφοι να περάσουν χρόνο μακριά ο ένας απο τον άλλον, η σχέση τους πρόκειται να κριθεί και να αξιολογηθεί σε μεγάλο βαθμό.

Είτε είναι σπουδές, είτε δουλειά, είτε απλό ταξίδι, υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα που αφορά κάθε σχέση: Μπορούν δυο άνθρωποι που αγαπιούνται πολύ να συνεχίσουν να είναι μαζί απο απόσταση ή με την απουσία φυσικής επαφής χάνεται τελικά και το ερωτικό πάθος;

Στην πολύκροτη αυτή ερώτηση, έχουμε πλέον επιστημονική απάντηση, η οποία μάλιστα θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν σε ζευγάρια απο απόσταση, οι σχέσεις απο απόσταση δεν έχουν πάντα ημερομηνία λήξης, όπως πολλοί απο εμάς ενδέχεται να πιστεύουν.

Αντιθέτως, τα ζευγάρια που αναγκάστηκαν να είναι μακριά, χωρίς να το θέλουν, τείνουν να μεριμνούν πολύ περισσότερο για τη μεταξύ τους επικοινωνία, κρατώντας πολύ συχνή επαφή, πράγμα που ισχυροποιεί το συναισθηματικό τους δεσμό και αναθερμαίνει την αγάπη τους.

Ενδεχομένως, η ουσιαστική επαφή που αποκτάται απο τα άτομα που βρίσκονται σε απόσταση αντικαθιστά εν μέρει την καθημερινή τριβή και τη ρουτινοποίηση της σχέσης.

Η έρευνα που διεξήχθη στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο του Κουίνς διαπίστωσε πως τελικά μια σχέση εξ’ αποστάσεως μπορεί να συμβάλλει στη μεγαλύτερη ικανοποίηση και ποιοτικότερη επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι, καθώς οι άνθρωποι που βρίσκονται μακριά ο ένας απο τον άλλον εκδηλώνουν πολύ περισσότερο τα συναισθήματά τους, αποτινάσσοντας την κάθε ανασφάλεια και τον κάθε εγωισμό.

Πόσο μάλλον το να έχεις να δεις τον αγαπημένο σου τόσο καιρό πολλαπλασιάζει την αγάπη επί 100. Η λαχτάρα για την επικείμενη συνάντηση πρέπει να είναι απ’ τα πιο δυνατά συναισθήματα!

Σε κάθε περίπτωση, για να λειτουργήσει η κάθε σχέση, είτε είναι απο απόσταση είτε όχι, χρειάζεται αμοιβαία εκτίμηση, σεβασμός και εμπιστοσύνη ανάμεσα στους ερωτικούς συνδαιτήμονες.

Δείτε κι αυτό: 3 σημάδια ότι η σχέση σας έχει πάρει την «κάτω βόλτα»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;