Δεν πρέπει ποτέ να αγγίζουμε τα κινητά άλλων! Γιατί όμως;
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, υπάρχει λόγος και μάλιστα σοβαρός!

Πόσες φορές άρπαξες το κινητό του κολλητού σου για να βγάλεις μια φωτογραφία ή να μπεις στους χάρτες, γιατί σου τελείωσε η μπαταρία, ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο;

Απ’ ότι φαίνεται, πρέπει να το ξανά σκεφτείς πριν πιάσεις στα χέρια σου το κινητό κάποιου άλλου και εσύ, αλλά και όλοι μας, διότι υπάρχει λόγος και δη σοβαρός!

Η εταιρία Initial Washroom Hygiene διαπίστωσε κάτι που εν μέρει το γνωρίζαμε, αλλά σίγουρα όχι σε αυτό το βαθμό.

Παρότι, λοιπόν, ξέρουμε ότι τα κινητά είναι πολύ βρώμικα αντικείμενα, σίγουρα δεν περιμέναμε ότι είναι 7 φορές πιο βρώμικα από τις τουαλέτες και ότι τα βακτήρια που μαζεύονται εκεί προέρχονται απο τον ίδιο τον κάτοχο του κινητού.

Οι άπειροι μικροοργανισμοί μεταφέρονται από το κινητό στο χέρι μας και επομένως το να πιάνουμε το κινητό όσο τρώμε ή πίνουμε δεν είναι και η καλύτερη επιλογή.

Η εν λόγω εταιρεία, για να καταλήξει σε αυτή τη διαπίστωση, πήρε δείγματα από smartphones, με τη βοήθεια μιας φορητής συσκευής, η οποία άναβε κάθε φορά που εμφανίζονταν ζωντανοί μικροοργανισμοί σε μια επιφάνεια.

Έτσι, διαπιστώθηκε ότι, ενώ ένα κάθισμα τουαλέτας εμφάνισε 220 φωτεινά σημεία, στα οποία καιροφυλακτούσαν βακτηρίδια, το μέσο κινητό τηλέφωνο είχε 1.479 φωτεινά σημεία!

Αυτό μάλλον προκύπτει, λόγω του ότι πολλοί άνθρωποι παίρνουν μαζί τους το κινητό στην τουαλέτα, αφού η έρευνα που διεξήχθη σε γραφειακούς υπαλλήλους διαπίστωσε ότι οι 2 στους 5 παίρνουν το κινητό τους στην τουαλέτα, όταν είναι στη δουλειά.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα μάλιστα, τα κινητά τηλέφωνα που βρίσκονται σε δερμάτινες θήκες είναι στην χειρότερη κατάσταση, από άποψη βακτηρίων!

Ο Hugh Pennington, καθηγητής βακτηριολογίας στο University of Aberdeen επεσήμανε τα εξής: «Το να ψάχνεις για βακτήρια στο κινητό σου, είναι σαν να το κάνεις και σε ένα χαρτομάντιλο. Και αυτό λόγω της στενής επαφής που έχεις με το κινητό σου κάθε μέρα».

Παρότι μπορεί να είναι σχεδόν απίθανο το να αρρωστήσει κανείς απ’ αυτό, θα ήταν πολύ καλύτερο να αποφεύγουμε να ερχόμαστε σε επαφή με ξένες συσκευές, χωρίς να τις απολυμάνουμε πρώτα, ή ακόμα καλύτερα να μην τις ακουμπάμε καθόλου όσο γίνεται!

Κοίτα να δεις που θα γεμίσουμε Κωνσταντίνους Κατακουζηνούς!

Δες κι αυτό: Ποια τροφή μπορεί να θεραπεύσει το άσθμα; Μια Ελληνίδα ερευνήτρια έδωσε την απάντηση!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;