Επίδομα θέρμανσης: Δες ΕΔΩ τα δικαιολογητικά που απαιτούνται!

Από neolaia.gr Team 7 Δεκεμβρίου 2018

Δείτε αναλυτικά σχετικά με το επίδομα θέρμανσης!

Ενώ τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκε το ποσό που θα χορηγηθεί φέτος για το επίδομα θέρμανσης, εκρεμμεί ακόμη η έκδοση της απόφασης για την καταβολή του στους δικαιούχους. Αυτή αναμένεται να εκδοθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται τα δύο πιθανά σενάρια σχετικά με τη χορήγηση του ποσού (που θα είναι υψηλότερο σε σχέση με πέρσι):

— Το πρώτο και επικρατέστερο θέλει τους δικαιούχους να καρπώνονται ένα ποσό που θα φτάνει τα 15 – 20 λεπτά το λίτρο.

— Το δεύτερο θέλει να δίνονται επιπλέον χρήματα μόνο σε όσους κατοικούν σε βόρειες και ψυχρές περιοχές της χώρας, ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών που υπάρχουν.

Όπως όλα δείχνουν, σε κάθε περίπτωση το επίδομα θέρμανσης θα σπάσει στα δύο. Το πρώτο θα πιστωθεί στους λογαριασμούς έως το τέλος του έτους και θα αφορά όλους εκείνους που πέρυσι πήραν το επίδομα. Το δεύτερο θα αφορά τους νέους για την περίοδο 2018 – 2019. Η καταβολή των επιδομάτων θα γίνει σε δύο δόσεις, μία έως την 31η Ιανουαρίου 2019 και μία έως την 30η Ιουνίου 2019.

Για τη καταβολή του συμπληρωματικού επιδόματος οι δικαιούχοι δε χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση. Αντίθετα όταν θα εκδοθεί η απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος της φετινής σεζόν (2018-2019) όλα τα νοικοκυριά θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (aade.gr).

Όταν θα ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή οι πολίτες πατώντας την επιλογή «Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης» και κατόπιν την «Είσοδο στην εφαρμογή» που θα οδηγεί στην σελίδα «Επίδομα πετρελαίου», η οποία ανοίγει με τη συμπλήρωση των προσωπικών κωδικών.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται:

1. Τον Αριθμό παροχής της Δ.Ε.Η.
2. Αν διαμένετε σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία.
3. Αν είστε ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνετε τον Α.Φ.Μ. του ιδιοκτήτη.
4. Τον IBAN λογαριασμό στον οποίο θα πιστωθεί το επίδομα.
5. Αποδέχεστε τους σχετικούς όρους
6. Επιλέγετε υποβολή αίτησης

Δείτε επίσης: Κοινωνικό μέρισμα 2018: Ανοίγουν οι αιτήσεις – Οι οδηγίες του Υπουργείου Οικονομικών