Athens Tech College: Το πρώτο κολέγιο ειδικά για Πληροφορική
“Πέρυσι απορρίψαμε 5 μεταπτυχιακούς φοιτητές γιατί το επίπεδο των γνώσεών τους δεν πληρούσε τις προδιαγραφές του κολλεγίου.”

Αυτή η φράση δεν έχει ξανακουστεί στην Ελλάδα ούτε από ιδιωτικό ούτε από Δημόσιο Πανεπιστήμιο! Την ακούσαμε, με έκπληξη, από τον Αριστοτέλη Μιχαηλίδη, Business Development Manager του Athens Tech College.

Βέβαια, ό,τι είναι ασυνήθιστο στη χώρα της πτυχιολαγνείας είναι κανόνας για κάθε σοβαρό Πανεπιστήμιο παντού στον κόσμο: για να έχει αξία το πτυχίο του πρέπει να το παίρνουν μόνο όσοι αξίζουν.

Η επιλογή σπουδαστών δεν είναι η μοναδική καινοτομία που φέρνει στα ελληνικά πράγματα το Athens Tech College. Είναι το πρώτο κολέγιο που διδάσκει μόνο πληροφορική και τεχνολογία, θεωρώντας ότι η εξειδίκευση είναι το concept του μέλλοντος.

«Φτιάξαμε ένα πρωτοποριακό, και σε ιδέες και σε τεχνολογία, κέντρο τεχνολογικών σπουδών, με αιχμή του δόρατος την Πληροφορική, για να γίνει το σημείο συνάντησης καινοτόμων, δημιουργικών ανθρώπων που θέλουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης και θέλουν να οδηγήσουν και τη χώρα τους εκεί» τονίζει ο Αριστοτέλης Μιχαηλίδης.

Πράγματι, η Πληροφορική είναι και θα είναι ο κινητήρας της ανάπτυξης σε όλον τον κόσμο. Ως επάγγελμα δεν έχει σύνορα και δεν ξέρει τι σημαίνει κρίση. Ένας καλός προγραμματιστής βρίσκει δουλειά την επόμενη μέρα της αποφοίτησής του με 1500 ευρώ καθαρά, τουλάχιστον. Στην Ελλάδα. Γιατί αν πάει έξω, ξεκινάει από 5000 ευρώ. Φυσικά, οι σπουδές του Athens Tech College δεν είναι για “αιώνιους φοιτητές”. Απαιτούν προσήλωση, οργανωμένο μυαλό και συστηματική δουλειά.

“Είναι καιρός να καταλάβουμε ότι οι σοβαρές σπουδές δημιουργούν προστιθέμενη αξία στον φοιτητή και είναι το κλειδί και για προσωπική επιτυχία και ποιότητα ζωής. Φυσικά, βρίσκονται πάντα σε επαφή με την αγορά και τις ανάγκες της. Για παράδειγμα, μεταπτυχιακό σε εφαρμογές web & mobile δεν υπήρχε πριν μερικά χρόνια. Τώρα έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση. Αύριο, θα είναι must η τεχνητή νοημοσύνη. Πού θα τη σπουδάσεις; Το Athens Tech College δεν παρακολουθεί απλώς τις εξελίξεις. Τις συνδιαμορφώνει.” συμπληρώνει ο Αριστοτέλης Μιχαηλίδης.

Έτσι, το Athens Tech College συνεργάζεται με το εξειδικευμένο στον τομέα της Πληροφορικής Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, που συγκαταλέγεται στα 15 καλύτερα Βρετανικά Πανεπιστήμια. Στην ουσία αποτελεί τμήμα του, καθώς την πλήρη ευθύνη των σπουδών, των κριτηρίων αποδοχής σπουδαστών, των εξετάσεων και της απονομής των τίτλων σπουδών του Athens Tech College έχει το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ. Τα πτυχία του αναγνωρίζονται παντού στον κόσμο και από το ελληνικό κράτος. Ένας απόφοιτος, αν θέλει, μπορεί να εργαστεί και στον Δημόσιο Τομέα ισότιμα με τους πτυχιούχους των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων.

Σε επίπεδο Bachelor’s υπάρχουν τρεις επιλογές σπουδών:

  • Computer Science,
  • Business Informatics,
  • Internet Computing.

Ως μεταπτυχιακές επιλογές προσφέρονται:

  • MSc Management of Business, Innovation & Technology
  • Advanced Software Engineering (Web & Mobile Applications, Data Analytics, Data Networks, Information Security)
  • MSc in Computing

Υπάρχουν επίσης κύκλοι σεμιναρίων για επαγγελματικά στελέχη, διεπιστημονικά μαθήματα στην τεχνολογία και το management, ειδικά μαθήματα πάνω σε γλώσσες προγραμματισμού και καλοκαιρινά μαθήματα για νέους 14-17 ετών.

Το Athens Tech College το στηρίζουν επίσης πολλές μεγάλες ελληνικές εταιρείες και οργανισμοί. Κάθε χρόνο σπουδαστές μπορούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα πρακτικής άσκησης των εταιριών: Intrasoft, ATCOM, Stoiximan.gr, M-STAT, Converge, 24MEDIA (Huffington Post, Contra.gr, Oneman, Ladylike, News 247), Blast, Hellas Direct, Nimaworks, Workcable και σε ερευνητική εργασία στο πρότυπο ερευνητικό κέντρο AIT (Athens Information Technology).

Το Athens Tech College επενδύει στη σοβαρότητα και έχει ήδη δημιουργήσει μια νέα γενιά προγραμματιστών με υψηλό επιπεδο κατάρτισης και διεθνή κουλτούρα, οι οποίοι οδηγούν τις εξελίξεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 0 
  
  
 2