“Επιστροφή στο Μπουντεγιόβιτσε” από την ομάδα “Art Vouveau ”, για δεύτερη συνεχή χρονιά!
Στο Θέατρο Ροές!

“Επιστροφή στο Μπουντεγιόβιτσε”

από την ομάδα “Art Vouveau ”, για δεύτερη συνεχή χρονιά! Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16 στον Κεραμεικό (δίπλα από το σταθμό “Μετρό Κεραμεικός” στο Γκάζι) τηλ. ταμείου: 210-3474312

Κάθε Πέμπτη στις 21.30, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Θέατρο Ροές.
Πρεμιέρα Πέμπτη 22 Νοεμβρίου

‘’ επάγω τρείς συνέπειες από το παράλογο:
την επανάσταση, την ελευθερία και το πάθος μου.’’

Albert Camus

Η θεατρική ομάδα Art Vouveau επιστρέφει δυναμικά την καινούρια θεατρική σεζόν ανεβάζοντας για δεύτερη χρονιά την θεατρική παράσταση “Επιστροφή στο Μπουντεγιόβιτσε”. Πρόκειται για ένα βωβό νουάρ δράμα βασισμένο στο θεατρικό έργο «Η παρεξήγηση» του Αλμπέρ Καμύ. Για μία ακόμα φορά, η Αrt Vouveau, πίστη στην καλλιτεχνική της ταυτότητα, παντρεύει το βωβό σωματικό θέατρο με την ζωντανή μουσική δημιουργώντας μια μαγική θεατρική εμπειρία υπό την καθοδήγηση του έμπειρου σκηνοθέτη/ηθοποιού/ακροβάτη Camilo Bentancor.

Υπόθεση του έργου: Μια ερημωμένη από τους πολέμους χώρα. Ένα απομακρυσμένο χωριό. Ένα απομονωμένο πανδοχείο δίπλα στο ποτάμι. Ένας άντρας επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στον τόπο που μεγάλωσε για να ανταμώσει την χήρα μητέρα του και την αδερφή του. Οι δύο γυναίκες που διαχειρίζονται το πανδοχείο, προσπαθώντας να επιβιώσουν, δολοφονούν και ληστεύουν τους λιγοστούς πελάτες. Όταν δεν θα αναγνωρίσουν τον συγγενή τους, αυτός θα αποφασίσει να υποδυθεί τον πελάτη που ψάχνει για δωμάτιο…

Ο βραβευμένος με Νόμπελ συγγραφέας και φιλόσοφος Αλμπέρ Καμύ γράφει την Παρεξήγηση το 1942 κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτό το θεατρικό έργο μαζί με το “Ο Καλιγούλας”, το εμβληματικό “Ο Ξένος” και τα φιλοσοφικά δοκίμια “Ο μύθος του Σίσυφου” και “Ο Επαναστατημένος Άνθρωπος” συμπληρώνουν τη μελέτη του σπουδαίου στοχαστή πάνω στο παράλογο της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο ίδιος δήλωσε για την Παρεξήγηση: “Αυτό είναι το έργο που με αντιπροσωπεύει περισσότερο”.

Η ομάδα Art Vouveau στη δεύτερη δουλειά της αντλεί υλικό από το κινηματογραφικό είδος του νουάρ των δεκαετιών ’40-’50. Ο Camilo Bentancor βασίζει την σκηνοθεσία του στη χρήση εκφραστικών μασκών φτιάχνοντας ένα σωματικό εικαστικό νουάρ. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα μυστηρίου τέσσερις ηθοποιοί με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής αφηγούνται, χωρίς τη χρήση λόγου, μια σκοτεινή ιστορία εμποτισμένη με τις φιλοσοφικές θέσεις του Αλμπέρ Καμύ. Εγκλωβισμένοι χαρακτήρες, θύτες και θύματα την ίδια στιγμή, σε καλούν να τους παρατηρήσεις, χωρίς να τους κρίνεις , ή όπως θα έλεγε ο Καμύ, χωρίς να τους δικάσεις.

Σκηνοθετικό σημείωμα:

‘’Κύριο εκφραστικό μέσο του ηθοποιού είναι το σώμα του. Αυτή τη σωματική γλώσσα οφείλει να την επανασυνειδητοποιήσει, με άλλα λόγια να την απαλλάξει από τη δυνάστευση του λόγου, να την ενσωματώσει στην τέχνη του, να της δώσει ζωή και να την επαναφέρει σε λειτουργία. Για να το καταφέρει, πρέπει να ασκεί αδιάλειπτα τη γλωσσική και εκφραστική δύναμη του σώματος του, να επεξεργάζεται συνεχώς πραγματικούς τύπους που βρίσκονται γύρω του, και να επιδιώκει να παραμείνει άνθρωπος. ’’Camilo Bentancor

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Η Ομάδα Art Vouveu δημιουργήθηκε το 2013 από μια ομάδα 4 ηθοποιών (Αφροδίτη Κλεοβούλου, Θανάσης Μεγαλόπουλος, Φοίβος Συμεωνίδης, Δανάη Τίκου).

Εργάζεται πάνω στις τεχνικές αφήγησης του βωβού κινηματογράφου, της slapstick κωμωδίας,του Γερμανικού εξπρεσιονισμού και της χρήσης εκφραστικών μασκών. Αναζητά ένα θεατρικό κώδικα καθαρό, δυνατό και διασκεδαστικό την ίδια στιγμή, με σημείο αφετηρίας και έμπνευσης τις βωβές ασπρόμαυρες ταινίες των πρώτων δεκαετιών του 20ου αιώνα.

Η πρώτη της θεατρική παράσταση «Τα δεκανίκια ή πώς ξέμαθα να περπατώ» βασίστηκε στην αισθητική των βωβών ταινιών του ‘20 και του ‘30. παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Αθηναϊκό κοινό το 2014 και έκτοτε συνέχισε για τα επόμενα 3 χρόνια γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία.

Το 2017 στρέφει το ενδιαφέρον της στη χρήση της εκφραστικής μάσκας και στο κινηματογραφικό είδος του νουάρ επιχειρώντας να εξερευνήσει καινούργια μονοπάτια στην βουβή αφήγηση. Η δεύτερη δουλειά με τίτλο «Επιστροφή στο Μπουτεγιόβιτζε» είναι ένα βωβό δράμα με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Ταυτότητα παράστασης :

Συντονισμός – Σκηνοθεσία: Camilo Bentancor
Μουσική σύνθεση: Γιάννης Σελέκος
Κοστούμια: Δέσποινα Μακαρούνη
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Μαργκάς
Κατασκευή Μασκών: Camilo Bentancor, Alfredo Iriarte
Φωτογραφίες/Video: Μαρία Αγγελή, Στάθης Γαλαζούλας
Σχεδιασμός αφίσας – Εικονογράφηση: Μανόλης Αλμπάνης
Δημόσιες Σχέσεις – Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αφροδίτη Κλεοβούλου, Θανάσης Μεγαλόπουλος, Φοίβος Συμεωνίδης, Δανάη Τίκου
Στο πιάνο: Γιάννης Σελέκος
Στα κρουστά: Γιώργος Σμακ

Πρεμιέρα: 22 Νοεμβρίου στις 21.30
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Πέμπτη στις 21.30, για λίγες παραστάσεις
Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό, 8€ μειωμένο, 5€ ειδική τιμή για ατέλειες ηθοποιών
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3474312

*Mε την υποστήριξη του Δικτύου Πολιτισμού δήμου Αθηναίων Athens Culture Net, με Ιδρυτικό Δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
“Φιλοξενία Σεράφειο δήμου Αθηναίων”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;