ΟΑΕΔ: Προσοχή! Δείτε τι αλλάζει στο πρόγραμμα για τους 10.000 ανέργους!
ΟΑΕΔ: Δείτε αναλυτικά!

Με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας, κ. Ν. Ηλιόπουλου, ορίζονται μία σειρά από τροποποήσεις για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων του ΟΑΕΔ, που αφορά θέσεις εργασίας και κατάρτιση 10.000 δικαιούχων «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας».

Οι αλλαγές αυτές είναι κατά βάση απλουστεύσεις, προκειμένου το εν λόγω πρόγραμμα να είναι πιο ελκυστικό. Η απλούστευση των διαδικασιών είναι αναγκαίο και συγκεκριμένα της εφαρμογής ενιαίας διαδικασίας καταβολής επιχορήγησης και διενέργειας επαληθεύσεων τήρησης των όρων των προγραμμάτων, με στόχο την αποτελεσματικότερη υλοποίηση των προγραμμάτων απασχόλησης.

Πιο αναλυτικά:

– Οποιαδήποτε διαφορά προκύψει μεταξύ των δικαιούχων και των Υπηρεσιών Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, επιλύεται με απόφαση της Επιτροπής Εκδίκασης Ενδικοφανών προσφυγών (απόφαση Δ.Σ.ΟΑΕΔ 635/8-3-2016-Β’ 1708, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει)

– Μετά τη λήξη κάθε διμήνου απασχόλησης, η επιχείρηση υποβάλλει εντός ενενήντα (90) ημερών αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά για καταβολή της επιχορήγησης, στο Γραφείο Απασχόλησης του ΚΠΑ2 της έδρας ή του υποκαταστήματος όπου απασχολείται ο επιχορηγούμενος εργαζόμενος.

– Είναι δυνατή η επιμήκυνση της ως άνω προθεσμίας κατά τριάντα (30) ημέρες, ύστερα από αίτηση της επιχείρησης και έκδοση σχετικής απόφασης του προϊσταμένου του ΚΠΑ2.

– Τα δικαιολογητικά που υποβάλλει η επιχείρηση είναι τα εξής: α. Έντυπη κατάσταση (έντυπο Β) η οποία περιλαμβάνει τις τρέχουσες μισθολογικές καταστάσεις και την ανάλυση των εργοδοτικών εισφορών με τα ακόλουθα στοιχεία: αα. το ονοματεπώνυμο των επιχορηγουμένων βάσει του προγράμματος, αβ. τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α) και τον Αριθμό Μητρώου Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Ε.Φ.Κ.Α.) επιχορηγουμένων, αγ. την ημερομηνία πρόσληψής τους, αδ. την ημερομηνία γέννησής τους, αε. τα ημερομίσθια που πραγματοποιήθηκαν κατά μήνα, αστ. το συνολικό μηνιαίο ακαθάριστο ποσό που δικαιούνται οι εργαζόμενοι το οποίο δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο από τον κατώτατο νομοθετημένο μισθό ή ημερομίσθιο, και αζ. στήλη της υπεύθυνης δήλωσης με τις υπογραφές των επιχορηγουμένων ότι απασχολήθηκαν το χρονικό διάστημα για το οποίο ζητείται η επιχορήγηση, β. παραστατικά/αποδεικτικά πληρωμής μισθοδοσίας των επιχορηγουμένων για το αιτούμενο χρονικό διάστημα σύμφωνα με την παρ. 10 του αρθρ. 38 του ν. 4387/2016 (Α’ 85) και τη με αριθμ. οικ. 22528/430/2017 (Β’1721) υπουργική απόφαση, γ. Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (Α.Π.Δ.), οι οποίες μπορούν να υποβληθούν και σε ηλεκτρονική μορφή, με συνημμένη υπεύθυνη δήλωση, στην οποία αναφέρεται ότι τα στοιχεία που εμπεριέχονται είναι αληθή, δ. παραστατικά καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για το ελεγχόμενο χρονικό διάστημα.

– Μετά την υποβολή της αίτησης για καταβολή της επιχορήγησης, το Γραφείο Απασχόλησης του ΚΠΑ2 προβαίνει αμελλητί σε διοικητική επαλήθευση των δικαιολογητικών που έχουν υποβληθεί με το αίτημα της δικαιούχου επιχείρησης. Μετά το πέρας της επαλήθευσης συντάσσεται έκθεση διοικητικής επαλήθευσης και ενημερώνεται σχετικά η επιχείρηση. Στη συνέχεια ο προϊστάμενος του ΚΠΑ2 προβαίνει στην έκδοση σχετικής απόφασης (έγκρισης ή απόρριψης καταβολής επιχορήγησης).

Με πληροφορίες από το dikaiologitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;