7 σημαντικά πράγματα που μας μαθαίνει ένας χωρισμός
Ο χωρισμός είναι ένα αρκετά δύσκολο, αλλά εξαιρετικά σημαντικό βήμα, που μας φέρνει όλο και πιο κοντά στη συναισθηματική ενηλικίωση.

Ένας χωρισμός  δεν είναι, σε καμία περίπτωση, μια εύκολη υπόθεση, ούτε είναι μια αδιάφορη εμπειρία, την οποία κερδίζουμε και προχωράμε παρακάτω έτσι απλά!

Γενικώς η φράση “προχώρα παρακάτω” είναι λίγο κλισέ και αρκετά εκνευριστική, όπως το “μην αγχώνεσαι”. Οκ, τώρα που μου το είπες δεν παίζει να ξανά αγχωθώ ποτέ! (Κλαίω!)

Παρόλα αυτά, όσο οδυνηρός κι αν είναι ένας χωρισμός, όσο δύσκολο ή ακατόρθωτο κι αν φαίνεται το να τον αντιμετωπίσεις με ψυχραιμία, μπορεί να σε διδάξει ένα σωρό πράγματα, τα οποία είναι καλό να επεξεργαστείς με τον εαυτό σου, γιατί θα σε βοηθήσουν, όχι τόσο να “πας παρακάτω”, όσο να ενηλικιωθείς, να ωριμάσεις συναισθηματικά, να δεις τον εαυτό σου και τις δυνάμεις σου με άλλο μάτι!

Επίσης, αν ισχύει αυτό που λένε ότι ο χωρισμός ισοδυναμεί με “έναν μικρό θάνατο”, αυτό συμβαίνει ακριβώς λόγω της “απώλειας” του άλλου και του μεταφορικού, στην περίπτωση του χωρισμού, “πένθους”.

Η ανάγκη μας να ξεπεράσουμε κάποιον και να δεχτούμε την κατάσταση ως έχει, το συναισθηματικό “πένθος” δηλαδή που έρχεται μετά το χωρισμό, είναι σαν οποιοδήποτε άλλο πένθος: Είναι το απαραίτητο χρονικό διάστημα, το οποίο χρειάζεται ο οργανισμός μας για να συνειδητοποιήσει και να αποδεχτεί μια απώλεια, προκειμένου να μας ετοιμάσει για την “είσοδο” σε κάτι άλλο, σε μια επόμενη περίοδο, φάση ή κατάσταση ψυχικής και συναισθηματικής ωρίμανσης.

Τα 7 “σημάδια” που ακολουθούν είναι μερικά απο εκείνα τα πράγματα που μπορεί να μας μάθει ένας χωρισμός. Αρκεί να μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε με ψυχραιμία και περιορισμένο άγχος.

1. Προσπαθείς να αποφύγεις λάθη, που έκανες στο παρελθόν. Δοκίμασε τον εαυτό σου σε νέες εμπειρίες και νέα λάθη. Κάνε καινούρια λάθη, όχι τα ίδια!

2. Αρχίζεις να αισθάνεσαι και να “ακούς” τις ανάγκες σου και επομένως το τι ζητάει και χρειάζεται ο ίδιος σου ο εαυτός, προκειμένου να είσαι χαρούμενη ή χαρούμενος.

3. Μαθαίνεις σημαντικά πράγματα για τον εαυτό σου, όπως το μέχρι που μπορείς να φτάσεις, ποια είναι τα όρια σου, αυξάνοντας την αυτογνωσία και την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου.

4. Η μοναξιά που διαδέχεται ένα χωρισμό είναι μια πολύ γόνιμη περίοδος, απ’ την οποία ξεπηδούν νέες προοπτικές.

5. Βάζεις τον εαυτό σου σε προτεραιότητα, σκέφτεσαι για σένα, όπως δεν έκανες νωρίτερα, στην προσπάθεια να ικανοποιήσεις και να καλύψεις τις ανάγκες του άλλου.

6. “Προπονείσαι” στις δυσκολίες των ανθρώπινων σχέσεων. Ένας χωρισμός είναι “μάθημα” ενηλικίωσης, ειδικά αν τον χειριστείς με σωστό και ισορροπημένο τρόπο.

7. Μαθαίνεις πόσο αξίζουν τα συναισθήματά σου, αλλά και πόσο δύσκολο είναι τελικά να τα διαχωρίσεις απ’ τη λογική. Όταν περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, θα δεις πως η συναισθηματική “βόμβα” του χωρισμού ήταν μια φάση, η οποία πέρασε και κατάφερε να σε διδάξει ένα σωρό καινούρια πράγματα.

Δες κι αυτό: Τι μας μαθαίνει τελικά μια τοξική σχέση;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;