3 ευεργετικές ιδιότητες μιας πραγματικής φιλίας
Ένας φίλος την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα!

Η φιλία είναι μια κεφαλαιώδης υπόθεση, ειδικά για τον άνθρωπο του σύγχρονου κόσμου. Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο οι περισσότεροι απο εμάς λατρεύουν την αμύθητη τηλεοπτική σειρά Friends (“Τα φιλαράκια”).

Ο βασικός λόγος που καθιστά τη συγκεκριμένη σειρά τόσο επιτυχημένη και αγαπητή στο κοινό ακόμα και 24 χρόνια μετά, είναι ο τρόπος που αυτή προβάλλει τη διάσταση “φιλία” στη σύγχρονη εποχή, όπου το μοντέλο της παραδοσιακής οικογένειας έχει μετασχηματιστεί και υποκαθίσταται πλέον απ’ την “οικογένεια” της φιλίας, δίνοντας πνοή και λόγο ύπαρξης στο: “Οι φίλοι είναι οικογένεια που επιλέγουμε!”

Μια αληθινή φιλία, συνήθως αντέχει στο χρόνο και μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε “αληθινή”, αν κρίνουμε απ΄την επίδραση που βλέπουμε να έχει πάνω μας.

Οι 3 παρακάτω ιδιότητες μαρτυρούν, ότι η φιλία ή οι φιλίες σου, αξίζουν μια πολύ σημαντική θέση στη ζωή σου:

1. Σε παροτρύνει πάντα να είσαι ο εαυτός σου

“Φίλος είναι κάποιος που σου δίνει πλήρη ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου”, έλεγε πολύ σωστά ο πολυαγαπημένος μας τραγουδιστής των Doors, Jim Morrison. Πράγματι, η ποιότητα μιας φιλικής σχέσης κρίνεται σε μεγάλο βαθμό απ’ την πηγαία ανάγκη των φίλων μας να μας βλέπουν, όπως πραγματικά είμαστε. Ένας αληθινός φίλος σε ενθαρρύνει να υπάρχεις και να πράττεις με γνώμονα το χαρακτήρα σου και το τι σε κάνει ευτυχισμένο κάθε φορά. Πόσο ανεκτίμητο και σπάνιο είναι αυτό;

2. Περιορίζει το άγχος σου

Οι φίλοι και γενικώς οι άνθρωποι που αγαπάμε και έχουμε στη ζωή μας, είτε σου φαίνεται περίεργο είτε όχι, μπορούν να μας γλιτώσουν απο πολλά εγκεφαλικά επεισόδια… Είναι εξαιρετικά πολύτιμο και ενδιαφέρον το πως μπορεί η παρουσία ενός ανθρώπου στην καθημερινότητά σου να μειώνει το άγχος σου, χωρίς καν να το συνειδητοποιείς αμέσως!

3. Είναι “σύμμαχος” στις πιο αμήχανες και δύσκολες στιγμές

Σου έχει τύχει ποτέ να ακούσεις κάτι που σου έριξε αυτόματα τη διάθεση και μόλις το συζητήσεις με το φίλο σου, το πρόβλημα να γίνει ξαφνικά λίγο λιγότερο πρόβλημα; Ή έχει τύχει ποτέ να συναντήσεις τυχαία στο δρόμο κάποιο πρόσωπο που σου προκαλεί συνήθως μεγάλη αμηχανία, όμως η παρουσία του φίλου ή της φίλης σου να σε βοηθήσει να το αντιμετωπίσεις; Οι φίλοι, που είναι πάντα παρόντες, όταν τους χρειαζόμαστε, τόσο συναισθηματικά όσο και φυσικά, είναι πραγματικά ανεκτίμητοι!

Δες κι αυτό: 10 σημάδια τοξικής φιλίας που δεν πρέπει να αγνοήσεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;