Σε μελαγχολεί το φθινόπωρο; Αυτά τα 3 tips θα σε βοηθήσουν να το αντιμετωπίσεις!
Το φθινόπωρο είναι μια υπέροχη εποχή, αλλά και πολύ μελαγχολική για αρκετούς απο εμάς!

Σύμφωνα με την επιστημονική διατύπωση του όρου, η φθινοπωρινή μελαγχολία που έρχεται με το κρύο και την αλλαγή της εποχής, ονομάζεται “Εποχιακή Συναισθηματική Διαταραχή”.

Το έχεις διαπιστώσει και μόνος σου φαντάζομαι, ότι η αλλαγή του καιρού δεν επηρεάζει απλά και μόνο τις σωματικές μας λειτουργίες, αλλά επιδρά και στη διάθεση μας, είτε σε μεγαλύτερο είτε σε μικρότερο βαθμό.

Επομένως, το κρύο και η ηλιακή έλλειψη είναι πολύ πιθανόν να πλήττουν ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων κατά την περίοδο του φθινοπώρου και του χειμώνα. Φεύγει ο ήλιος, φεύγει και η σεροτονίνη, η οποία αποτελεί νευροδιαβιβαστή που ρυθμίζει τη διάθεσή μας και είναι ευρέως γνωστή με το όνομα η “χαρούμενη ορμόνη”.

Αν αισθάνεσαι μια μελαγχολία, μια κόπωση ή απαισιοδοξία για το μέλλον να πλησιάζει απειλητικά, μην ανησυχείς καθόλου. Δεν είναι ούτε κάτι μη αναστρέψιμο, ούτε βέβαια πρέπει να αφήνεις την καιρική αλλαγή να σου χαλάει τη διάθεση.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που δεν είσαι και στα καλύτερά σου αυτό το φθινόπωρο, ρίξε μια ματιά στις 3 παρακάτω συνήθειες, οι οποίες μπορούν να σε βοηθήσουν να αναπτερώσεις το πεσμένο σου ηθικό.

Η εποχιακή μελαγχολία μπορεί να είναι δυσβάσταχτη για πολλούς ανθρώπους, όμως υπάρχει τρόπος να την καταπολεμήσεις, γι’ αυτό μην αγχώνεσαι καθόλου!

1. Βάλε μια κούπα χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι ένα ρόφημα που φημίζεται για την αγχολυτική του δράση και θα καταφέρει τόσο να σε τονώσει όσο και να σε χαλαρώσει!

2. Ακολούθα το φως

Εκμεταλλεύσου το σαββατοκύριακο, ειδικά αν ο καιρός είναι καλός και έχει ήλιο και βγες μια βόλτα στην εξοχή ή σε ένα κοντινό πάρκο στη γειτονιά σου. Είναι αποδεδειγμένο πως η έκθεση μας στο φυσικό φως συμβάλλει στην έκκριση σεροτονίνης, η οποία και βελτιώνει τη συνολική μας διάθεση!

3. Αποδέξου το και δώσε ελαφρυντικά στον εαυτό σου

Αν έχεις αρχίσει να νιώθεις σκυθρωπός και βρίσκεσαι σε μελαγχολική φάση, πρέπει να αναγνωρίσεις ότι πρόκειται για μια απόλυτα φυσιολογική κατάσταση. Μπορεί τη μια μέρα να ξεχειλίζεις απο ενέργεια και την επόμενη να μην ξέρεις τι σου φταίει. Και; Δεν πειράζει, άνθρωποι είμαστε!

Οφείλεις να “αγκαλιάσεις” ακόμα και τα αρνητικά σου συναισθήματα και μην ανησυχείς… δεν μπορούμε να είμαστε πάντα μέσα στην τρελή χαρά. Ακόμα και η λίγη μελαγχολία που και που είναι θεμιτή, γιατί μας δείχνει έναν πολύ σημαντικό δρόμο στο πράγματα, ο οποίος ξεκινά απο μέσα μας και πυροδοτεί ένα σωρό δημιουργικές σκέψεις.

Δες κι αυτό: 5 «μελαγχολικές» ταινίες που αξίζουν σίγουρα το χρόνο μας!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;