Αυτή είναι η πιο κρύα πόλη στον πλανήτη!
Μπορείς να φανταστείς ποια είναι;

Αν νομίζεις πως το κρύο που κάνει στην Ελλάδα ή στις Σκανδιναβικές χώρες είναι αβάσταχτο, τότε που να φανταστείς τι γίνεται στην πρωτεύουσα της Μογγολίας.

Η Μογγολική πρωτεύουσα, Ουλάν Μπατόρ, είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.350 μέτρων και βρίσκεται ελαφρώς ανατολικότερα από το κέντρο της Μογγολίας, στους πρόποδες του βουνού Μπογκντ Χαν Ούουλ, κοντά σε έναν ποταμό που λέγεται Τούουλ.

Η Μογγολία είναι η “μάνα” του αμύθητου στρατιωτικού ηγέτη Τζένγκις Χαν, ενός απο τους σημαντικότερους ηγέτες της παγκόσμιας ιστορίας, ο οποίος κατάφερε να ενώσει και να γίνει αρχηγός 30 μογγολικών φυλών, ενώ θεωρείται επισήμως ως ο “πατέρας του μογγολικού έθνους”.

Το Ουλάν Μπατόρ θεωρείται η πιο κρύα πρωτεύουσα όλο του κόσμου, λόγω της βόρειας τοποθεσίας και της τεράστιας απόστασης που έχει απ’ την κοντινότερη ακτή, ενώ η μέση ετήσια θερμοκρασία της περιοχής φτάνει μέχρι τους -2,4 βαθμοί Κελσίου, πράγμα που την καθιστά πολύ χαμηλότερη ακόμα και απο πρωτεύουσες με παραδοσιακά παγωμένους χειμώνες, όπως η Μόσχα και το Ρέικιαβικ.

Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα της Μογγολίας μπορεί να φτάσει μέχρι τους -30 και -40 βαθμούς Κελσίου, ενώ έχει σύντομα θερμά καλοκαίρια, πολύ μεγάλους σε διάρκεια και εξαιρετικά παγωμένους χειμώνες.

Το να επισκεφτεί κανείς το Ουλάν Μπατόρ μπορεί να αποδειχτεί εμπειρία ζωής, αλλά παράλληλα και μια απ’ τις πιο επικίνδυνες εμπειρίες, αφού το μέγεθος του ψύχους ενδέχεται να αποβεί πολύ δυσάρεστο για κάποιον που δεν το έχει συνηθίσει.

Οι χειμώνες στην πρωτεύουσα της Μογγολίας (γνωστοί και ως zud ή dzud) είναι συχνά θανατηφόροι, ενώ παράλληλα οι έντονες χιονοπτώσεις και το ανυπόφορο κρύο αποδεικνύονται εξαιρετικά δύσκολα για να τα αντέξουν ακόμα και τα ζώα της περιοχής, τα οποία δεν είναι σε θέση να βοσκούν και πολύ συχνά χάνουν τις δυνάμεις τους, παγώνοντας μέχρι θανάτου.

Οι κάτοικοι του Ουλάν Μπατόρ απ’ την άλλη, είναι λογικό πως έχουν πάρει τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν το ψύχος, χωρίς δυσάρεστες συνέπειες: Με χοντρά ρούχα και γούνες, οι Μογγόλοι καταφέρνουν να προστατεύονται όσο καλύτερα μπορούν απ’ τις ακραίες θερμοκρασίες της χώρας τους.

Δες κι αυτό: Η Μόσχα είναι σαν παραμύθι: 10 φωτογραφίες που το αποδεικνύουν!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;