Μαθητικό συλλαλητήριο: Εντάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Από neolaia.gr Team 29 Νοεμβρίου 2018

Και στις δυο πόλεις είχαμε μικρο-επεισόδια!

Οι μαθητές της χώρας βρέθηκαν σήμερα σε μαθητικά συλλαλητήρια που έγιναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με σκοπό να διαδηλώσουν για όλα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες.

Γύρω στις 12 το μεσημέρι, μαθητές της Αθήνας συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια μετά από κάλεσμα της «Πρωτοβουλίας για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας» με σκοπό να διαδηλώσουν κατά των εθνικιστικών καταλήψεων για τη Μακεδονία. Ένα παρόμοιο μαθητικό συλλαλητήριο σημειώθηκε και στη Θεσσαλονίκη και όλοι οι μαθητές θέλησαν να δείξουν με τον τρόπο τους όλα αυτά που τους απασχολούν και πως έχουν δυνατή φωνή.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά υπήρξαν εντάσεις στα δυο μαθητικά συλλαλητήρια καθώς νεαροί με κουκούλες ξεκίνησαν να πετούν πέτρες στα υποκαταστήματα τραπεζών στο κέντρο της Αθήνας και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με κροτίδες λάμψης.

Και στη Θεσσαλονίκη υπήρξαν εντάσεις αφού ομάδα νεαρών προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικοί κλοιό και ξεκίνησε να πετά μπουκάλια προς τους αστυνομικούς και προς αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα. Παρόλο, που είχε λάβει τέλος το μαθητικό συλλαλητήριο κάποιοι θέλησαν να κάνουν την ατμόσφαιρα πιο έντονη και ξεκίνησαν τα επεισόδια.

Πολλά είναι τα σχολεία που πραγματοποίησαν καταλήψεις, σήμερα, με σκοπό να διαδηλώσουν και όλοι οι μαθητές προσπαθούν να δείξουν την αγανάκτηση τους πάνω σε συγκεκριμένα θέματα.

Η «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας», είχε καλέσει όλους τους μαθητές στο συλλαλητήριο και όπως ανέφερε στην ανακοίνωση της:

«Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου διάφορες ακροδεξιές φασιστικές ομάδες προσπαθούν να υποκινήσουν μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία της χώρας. Η πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας καλεί όλους τους αγωνιστές μαθητές να μπουν μπροστά και να μην επιτρέψουν στους φασίστες να βρουν χώρο έκφρασης στα σχολεία μας. Συντονίζουμε πολύμορφες δράσεις, κρεμάμε αντιφασιστικά πανό και κάνουμε εκδηλώσεις στα σχολεία μας για να μην χαρίσουμε ούτε μια μέρα εθνικιστικής φιέστας στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και τους υποστηρικτές του μίσους και του ρατσισμού».