ΚΕΑ Νοεμβρίου 2018: Ξεκινά η πληρωμή των δικαιούχων!

Από neolaia.gr Team 27 Νοεμβρίου 2018

ΚΕΑ Νοεμβρίου 2018: Δείτε αναλυτικά!

Σήμερα, Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, ξεκινά η πληρωμή για το ΚΕΑ Νοεμβρίου 2018, όπως άλλωστε ορίζει η σχετική απόφαση της Υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου.

με την οποία και εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 70.943.835,97 ευρώ, για να πληρωθεί το ΚΕΑ Νοεμβρίου 2018. Αυτόν τον μήνα, οι δικαιούχοι γι’ αυτό έφτασαν τους 318.615.

Η συγκεκριμένη απόφαση, ορίζει πως η πληρωμή θα ξεκινήσει μετά το μεσημέρι στις 27 Νοεμβρίου 2018 και θα ολοκληρωθεί αύριο, Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, όταν πια τα ποσά θα είναι διαθέσιμα και στα γκισέ προς ανάληψη.

Η χορήγηση του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Τα Κέντρα Κοινότητας εξέδωσαν έναν οδηγό, προκειμένου να βοηθήσουν τους πολίτες και να τους ενημερώσουν σχετικά με τις αλλαγές που ισχύουν σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. Δ13/οικ./33475/1935/2018 Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Δώρο Χριστουγέννων 2018: Πότε θα το πάρουν οι άνεργοι του ΟΑΕΔ;

Όπως είναι πλέον γνωστό, από 1η Νοεμβρίου 2018, οι αιτήσεις που αφορούν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης υποβάλλονται μία φορά ανά εξάμηνο, στο keaprogram.gr. Για τις αιτήσεις που είναι εγκεκριμένες μέχρι αυτήν την ημερομηνία, η εισοδηματική ενίσχυση παραμένει σταθερή μέχρι τη συμπλήρωση έξι (6) μηνών από την ημερομηνία έγκρισης τους. Με την πάροδο του εν λόγω διαστήματος, οι δικαιούχοι υποβάλλουν νέα αίτηση σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος.

Η εγκεκριμένη αίτηση δύναται να τροποποιηθεί από τον δικαιούχο απευθείας, ή μέσω του Κέντρου Κοινότητας, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος αποκλειστικά για τη διόρθωση των στοιχείων επικοινωνίας, της διεύθυνσης κατοικίας, του αριθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, του αριθμού τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) ή των πεδίων διασύνδεσης με τις λοιπές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες.

Οι αιτούντες των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί ή τροποποιηθεί πριν από την 1.11.2018, οφείλουν να προσκομίσουν το ΝΕΟ ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ των ενηλίκων μελών του νοικοκυριού (το έντυπο θα είναι διαθέσιμο στο Κέντρο Κοινότητας, στα ΚΕΠ και στην Κοινωνική Υπηρεσία).

Δες εδώ: Κοινωνικό μέρισμα 2018: Αλλάζουν τα κριτήρια – Ποια θα είναι τελικά τα ποσά;

(Μάθε πότε πρέπει να κάνεις νέα αίτηση, στην επόμενη σελίδα)

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486