Αυτοί είναι οι υγιεινοί υδατάνθρακες του χειμώνα!
Μπορείς να τους απολαύσεις χωρίς τύψεις!

Οι υδατάνθρακες παρουσιάζονται πολύ συχνά ως διατροφικοί “δαίμονες” που καταστρέφουν κάθε προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος! Επομένως, είναι λογικό πως έρχονται στο στόχαστρο της πιο αυστηρής κριτικής, με επιχειρήματα για την λειτουργία τους στον κακό μεταβολισμό και την αύξηση του βάρους μας.

Ωστόσο, πρέπει να επισημάνουμε πως ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει φυσιολογικά χωρίς κάποιους πολύτιμους υδατάνθρακες και άρα ας κάνουμε και μερικές εξαιρέσεις, οι οποίες είναι και θρεπτικές και πάρα πολύ νόστιμες!

Αν προσθέσεις στη διατροφή σου κάποιους πολύπλοκους υδατάνθρακες, θα ενισχύσεις σε μεγάλο βαθμό το ανοσοποιητικό σύστημα, το θυροειδή και την υγεία σου, ενώ παράλληλα θα απολαμβάνεις τα μεσημεριανά σου γεύματα, χωρίς να κατακλύζεσαι απο ενοχές και δεύτερες σκέψεις!

Πάμε να δούμε κάποιους πολύτιμους υδατάνθρακες, οι οποίοι έχουν την τιμητική τους τις κρύες μέρες του χειμώνα:

Κινόα

Το περίφημο κινόα, που ανήκει στην οικογένεια του αμάρανθου, είναι μια αρκετά διαδεδομένη και πολύαγαπημένη διατροφική επιλογή του χειμώνα! Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, πολύ περισσότερη απο ότι το ρύζι για παράδειγμα, ενώ παράλληλα είναι πλούσια σε ασβέστιο και μαγνήσιο.

Φασόλια

Ό,τι φασόλια και να προτιμήσεις, μαυρομάτικα, μακρουλά ή οτιδήποτε άλλο, αυτά αποτελούν μια “υπερτροφή”, εξαιρετικά θρεπτική για την υγεία και συνίσταται φουλ για τη χειμερινή διατροφή σου, καθώς περιέχουν απαραίτητες φυτικές ίνες για την υγεία του εντέρου, αλλά και για τη ρύθμιση της χοληστερίνης!

Κολοκύθα

Η κολοκύθα είναι ένα λατρεμένο φθινοπωρινό λαχανικό, το οποίο έχει πολλούς υδατάνθρακες και πολύ λίγα σάκχαρα. Η αντιοξειδωτική δράση της κολοκύθας συμβάλλει στην προστασία του οργανισμού μας από ασθένειες και γήρανση, ενώ παράλληλα αποτελεί ένα νοστιμότατο υλικό για σούπες, πίτες, τάρτες και πολλές άλλες συνταγές!

Γλυκοπατάτα

Η γλυκοπατάτα είναι πεντανόστιμη και ιδιαίτερα ωφέλιμη για την υγεία μας, καθώς περιέχει βιταμίνες B και D, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, προστατεύουν απο κρυολογήματα και και γρύπες, ενώ ταυτόχρονα η περιεκτικότητα σιδήρου της μας βοηθά να νιώθουμε μεγαλύτερη ενέργεια και να αντέχουμε το έντονο στρες.

Δες κι αυτό: Γιατί «σπάνε» τα νεύρα μας όταν πεινάμε; Τώρα ξέρουμε!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;