Τι μας μαθαίνει τελικά μια τοξική σχέση;
Το τέλος μιας τοξικής σχέσης μας βρίσκει πολύ περισσότερο ενσυνείδητους απ' όσο νομίζουμε!

Όποιος είπε ότι οι σχέσεις είναι piece of cake μάλλον δεν έχει δοκιμάσει τον εαυτό του στην ιδιοτροπία και το αβέβαιο των ανθρώπινων καταστάσεων!

Πολλοί απο εμάς έχουν βιώσει την εμπειρία της τοξικής ερωτικής σχέσης που ίσως δεν τελείωσε και με τον πιο Σουηδικό τρόπο!

Ωστόσο, δε ξέρω αν σου έχει συμβεί, όμως πολλές φορές το τέλος μιας τοξικής σχέσης ενδέχεται να σηματοδοτεί μια φάση αυτογνωσίας και εξέλιξης του χαρακτήρα σου, που σε καμία περίπτωση δεν περίμενες!

Η συναισθηματική ωριμότητα ενός ανθρώπου είναι μια κατάσταση που διαμορφώνεται απο πληθώρα παραγόντων και συνδυασμό καταστάσεων, οι οποίες συνήθως πέφτουν πάνω μας με αλλεπάλληλα χτυπήματα, η μια μετά την άλλη!

Ακόμα κι έτσι, δεν πειράζει όμως. “Ουδέν κακό αμιγές καλού” δε λένε; Ίσως κάτι ξέρουν!

Η ικανότητά σου να προχωρήσεις παρακάτω μετά απο μια αρκετά τοξική σχέση είναι ένα πολύ σημαντικό asset, το οποίο οφείλεις να αναγνωρίσεις στον εαυτό σου, γιατί σου μαθαίνει απ’ τα λάθη και τις δυσκολίες που έχεις περάσει!

Κοίτα πόσο πράγματα μπορείς να μάθεις απο μια τοξική σχέση του παρελθόντος, πράγματα που μπορεί να παρατήρησες στον εαυτό σου, αλλά να μην τους έδωσες τη δέουσα σημασία.

  1. Έμαθες να σε αγαπάς

Είναι λίγο αυτό νομίζεις; Δεν αγαπάμε για τους άλλους, αλλά πρώτα πρώτα για τον εαυτό και τη ψυχή μας, επομένως το θέμα δεν είναι αν άλλαξε αυτός, αλλά εσύ! Είναι πολύ βασικό να μαθαίνεις να βάζεις σε πρώτη μοίρα τον εαυτό σου και να τον εκτιμάς, χωρίς να ξεφεύγεις βέβαια σε ναρκισσιστικά μονοπάτια. Η αίσθηση αυτογνωσίας και αγάπης του εαυτού είναι η πιο θεμιτή “κληρονομιά” που σου αφήνει μια σχέση.

2. Κατάλαβες πόσα περισσότερα αξίζεις

Όταν είμαστε τυφλωμένοι απο έρωτα, είναι λογικό πως δεν κρίνουμε αντικειμενικά, ούτε μπορούμε να παρατηρήσουμε καθαρά κάποια σημάδια τοξικότητας, τα οποία μπορεί να βγάζουν μάτι στους τρίτους που δεν είναι στη σχέση ενός ζευγαριού. Με το πέρασμα του χρόνου όμως θα γυρνάς πίσω και θα ξέρεις πια, πως παρότι αγάπησες πολύ κάποιον, παρότι αντιμετώπισες τις πιο ιδιόμορφες και δύσκολες πλευρές του, παρότι τον γνώρισες σε βάθος, μπορεί να άξιζες πολλά περισσότερα! Είναι εκνευριστικό, το ξέρω, αλλά όντως κάποιες φορές οι φίλοι και τα αγαπημένα σου πρόσωπα είχαν δίκιο και ήξεραν τι σου έλεγαν!

3. Έμαθες πως δε φταις πάντα εσύ για όλα

Είναι αλήθεια! Δεν είσαι υπεύθυνη για όλους τους τσακωμούς και τις φουρτούνες που πέρασε η σχέση σας, μην τρελαθούμε δηλαδή! Το δίκιο βρίσκεται πάντα κάπου στη μέση, οπότε είναι πολύ λάθος να θυματοποιείται κανείς συνέχεια σε μια σχέση και να κατηγορεί τον άλλον για τα πάντα γεμίζοντάς τον αμέτρητες ενοχές! Συγγνώμη κιόλας, αλλά δεν ευθύνεσαι μόνο εσύ για φαινόμενο του θερμοκηπίου!

4. Έμαθες να εκτιμάς τις υγιείς σχέσεις 

Μια τοξική κατάσταση μπορεί να σε διδάξει πολλά για τις υπόλοιπες σχέσεις σου, τις οποίες πιθανόν παραμελείς και υποτιμάς ώρες ώρες και δεν το αξίζουν! Μετά απο μια τοξική σχέση, συνήθως επαναπροσδιορίζεις κάποια πράγματα στη ζωή σου και μαθαίνεις να εκτιμάς περισσότερο τις υγιείς σχέσεις με τους γύρω σου!

Δες κι αυτό: 4 τρανταχτά σημάδια φανερώνουν πως έχεις έναν τοξικό άνθρωπο στη ζωή σου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;