Oι 3 βασικές αλήθειες των μακροχρόνιων σχέσεων
Όποιος έχει ζήσει θα καταλάβει!

Υπάρχουν τελικά long-lasting ζευγάρια που αντέχουν το πέρασμα και τη φθορά του χρόνου; Πόσο εύκολες είναι οι σχέσεις ανάμεσα σε ανθρώπους τόσο διαφορετικούς, αλλά και τόσο ερωτευμένους;

Πρόκειται για αλήθεια ή είναι μια μεγάλη και συνηθισμένη ψευδαίσθηση για όσους έζησαν τη μαγεία του έρωτα και ήταν εκεί ακόμα και όταν το πάθος της σχέσης άρχισε σιγά-σιγά να σβήνει;

Μπορεί κανείς να ορίσει με το δικό του τρόπο μια μακροχρόνια σχέση, όμως υπάρχουν κάποιες σχεδόν αλάνθαστες αλήθειες, οι οποίες επιβεβαιώνονται στην πλειονότητα των περιπτώσεων και είναι και άβολες και βολικές και περίεργες και αρκετά συνήθεις!

Ας δούμε, λοιπόν, τις πιο βασικές αλήθειες που χαρακτηρίζουν μια μακροχρόνια σχέση:

1. Η επιθυμία για σεξ όλο και μειώνεται

Το να μειώνεται η επιθυμία σας για σεξ είναι ένα γεγονός αρκετά αναμενόμενο, όταν είσαι μέλος μιας μακροχρόνιας σχέσης. Παρόλα αυτά, δεν έχει τόση σημασία πόσο συχνά κάνετε σεξ ή πόσο έντονα το επιζητείτε. Το βασικό είναι η ποιότητα και η επικοινωνία στον τομέα αυτό. Μη ξεχνάς ότι για να διατηρηθεί το πάθος ζωντανό, πρέπει να κάνετε κάτι για αυτό και οι δύο!

2. Μην περιμένεις να ταιριάζετε σε όλα

Το να ταιριάζεις με τον άλλον στο πάντα, απ’ τη μουσική μέχρι το καθάρισμα και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, είναι κάτι οριακά άπιαστο και απροσπέλαστο! Δε θα ταιριάξεις απόλυτα με κανέναν, όμως το ζήτημα είναι να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός στην ιδιαιτερότητα και το διαφορετικό χαρακτήρα του άλλου! Το να προτιμάει να διαβάσει ένα βιβλίο, όταν εσύ επιλέγεις να βγεις μια βόλτα ή να πας σινεμά είναι πολύ θετικότερο απ’ όσο νομίζεις! Ο προσωπικός χρόνος του καθενός σε μια σχέση είναι μια πλευρά αρκετά υποτιμημένη στις μακροχρόνιες σχέσεις. Θα σας κάνει καλό λίγος χρόνος και χώρος ξεχωριστά!

3. Ο έρωτας γίνεται τρυφερότητα

Το λέει και η ίδια η νευροεπιστήμη: ο έρωτας, ως χημική διεργασία και αλληλουχία στον ανθρώπινο οργανισμό, δεν μπορεί να διαρκεί για πάντα! Είναι λογικό πως μετά απο κάποιο διάστημα (ιδανικά 2 χρόνων) το ασυγκράτητο ερωτικό πάθος δίνει τη θέση του σε κάτι άλλο, το οποίο όμως είναι εξίσου υπέροχο και αξιοσημείωτο: Την τρυφερότητα. Η συντροφική αγάπη, όπως εκφράζεται μέσα απο τις τρυφερές χειρονομίες και τη στοργή, είναι απ’ τα πιο γλυκά και θεραπευτικά συναισθήματα που μπορεί και αξίζει ένας άνθρωπος να βιώσει!

Δες κι αυτό: 5 τρόποι να σώσεις την μακροχρόνια σχέση σου όταν έχετε ρουτινιάσει!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;