Ημέρα του Παιδιού 2018: Αφιερωμένο στα δικαιώματα των παιδιών το σημερινό doodle!
H Google τιμά την Ημέρα του Παιδιού 2018!

Την Ημέρα του Παιδιού 2018 γιορτάζει η Google με ένα doodle!

Οι μικροί μας φίλοι έχουν την τιμητική τους σήμερα, 20 Νοεμβρίου, καθώς το google doodle είναι αφιερωμένο στην Ημέρα του Παιδιού 2018.

Στις 20 Νοεμβρίου 1989, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισε ομόφωνα την Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Τα κράτη μέλη έπρεπε να  φροντίσουν για τη δημοσίευση του κειμένου και να  φροντίσουν για την κυκλοφορία του, την αναγνώριση – ερμηνεία του κυρίως στα σχολεία και πάσης φύσεως εκπαιδευτικά ιδρύματα, ανεξάρτητα της μορφής του πολιτεύματος της χώρας.

Ως παιδιά ορίζονται όλα τα πρόσωπα κάτω των 18 ετών και στη συνθήκη που αποτελείται από 54 άρθρα αναφέρονται όλα τα δικαιώματα που έχουν τα παιδιά.

Στην Ελλάδα, η σύμβαση ενσωματώθηκε στο εθνικό δίκαιο της Ελλάδας με το νόμο 2101/1992. Με βάσει το νόμο, η συνθήκη έχει αυξημένη τυπική ισχύ και υπερτερεί των λοιπών διατάξεων της εθνικής νομοθεσίας.

Εκτός από τη Σομαλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όλες οι υπόλοιπες χώρες που βρίσκονται στον ΟΗΕ έχουν επικυρώσει τη συνθήκη. Οι Η.Π.Α έχουν υπογράψει τη συνθήκη αλλά δεν έχουν επικυρώσει, με αποτέλεσμα να είναι ανενεργή νομικά στην Αμερική.

Δυστυχώς, σε πολλές χώρες του παγκόσμιο χάρτη υπάρχουν παιδιά που υποφέρουν, αναγκάζονται σε εργασία και τα φαινόμενα κακοποίησης βρίσκονται σε έξαρση τα τελευταία χρόνια. Πολλά κράτη προσπαθούν να πατάξουν την οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια που γίνεται απέναντι στα παιδιά και για αυτό το λόγο έχουν διαμορφωθεί ειδικές ομάδες με παγκόσμια δίκτυα έχοντας ως μόνο σκοπό την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που βλάπτει τα παιδιά.

Τι είναι τα Google Doodles;

Τα doodles είναι ξεχωριστές εκδόσεις του λογοτύπου της Google στην αρχική της σελίδα. Το πρώτο doodle δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για πρακτικούς λόγους και κανείς δεν φανταζόταν ότι θα γίνει τόσο δημοφιλές και ότι θα καταλήξει να θεωρείται αναπόσπαστο μέρος της σελίδας αναζήτησης της Google. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σήμερα πλέον πολλοί ανυπομονούν να δουν κάθε νέο doodle που δημιουργούμε! Τα doodles δημιουργούνται για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Μπορεί να είναι η πρώτη μέρα του σχολείου, τα γενέθλια του Οδυσσέα Ελύτη ή η 50η επέτειος από την ανακάλυψη του γενετικού κώδικα. Η doodle ομάδα της Google ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;