ΚΕΑ Νοεμβρίου 2018: Ανακοινώθηκε η ΕΠΙΣΗΜΗ ημερομηνία πληρωμής!

Από neolaia.gr Team 19 Νοεμβρίου 2018

ΚΕΑ Νοεμβρίου 2018: Δείτε αναλυτικά!

Ανακοινώθηκε και επίσημα η ημερομηνία πληρωμής του ΚΕΑ Νοεμβρίου 2018 στους δικαιούχους του, με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας.

Με απόφαση της Υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, είχε -τις προηγούμενες ημέρες- εγκριθεί η μεταφορά πίστωσης, ύψους 70.943.835,97 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η καταβολή του ΚΕΑ Νοεμβρίου 2018 στους δικαιούχους του, που αυτόν τον μήνα έφτασαν τους 318.615 δικαιούχους.

Όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση, η πληρωμή θα ξεκινήσει κατά τις απογευματινές ώρες στις 27 Νοεμβρίου 2018 και θα ολοκληρωθεί την επόμενη μέρα στις 28 Νοεμβρίου, όταν πια τα ποσά θα είναι διαθέσιμα και στα γκισέ προς ανάληψη.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Τα Κέντρα Κοινότητας εξέδωσαν έναν οδηγό, προκειμένου να βοηθήσουν τους πολίτες και να τους ενημερώσουν σχετικά με τις αλλαγές που ισχύουν σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. Δ13/οικ./33475/1935/2018 Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Από 1η Νοεμβρίου 2018 λοιπόν, οι αιτήσεις που αφορούν το ΚΕΑ υποβάλλονται μία φορά ανά εξάμηνο, στο keaprogram.gr. Για τις αιτήσεις που είναι εγκεκριμένες μέχρι αυτήν την ημερομηνία, η εισοδηματική ενίσχυση παραμένει σταθερή μέχρι τη συμπλήρωση έξι (6) μηνών από την ημερομηνία έγκρισης τους. Με την πάροδο του εν λόγω διαστήματος, οι δικαιούχοι υποβάλλουν νέα αίτηση σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος.

Η εγκεκριμένη αίτηση δύναται να τροποποιηθεί από τον δικαιούχο απευθείας, ή μέσω του Κέντρου Κοινότητας, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος αποκλειστικά για τη διόρθωση των στοιχείων επικοινωνίας, της διεύθυνσης κατοικίας, του αριθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, του αριθμού τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) ή των πεδίων διασύνδεσης με τις λοιπές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες.

Οι αιτούντες των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί ή τροποποιηθεί πριν από την 1.11.2018, οφείλουν να προσκομίσουν το ΝΕΟ ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ των ενηλίκων μελών του νοικοκυριού (το έντυπο θα είναι διαθέσιμο στο Κέντρο Κοινότητας, στα ΚΕΠ και στην Κοινωνική Υπηρεσία).

Κατά τον μήνα Νοέμβριο, θα υποβάλλουν ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ όσοι δικαιούχοι είχαν υποβάλλει τους μήνες Ιανουάριο – Απρίλιο 2018.

Δείτε επίσης: Επίδομα παιδιού 2018: Δες πότε θα πάρεις τα χρήματα της ε’ δόσης!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486