Πόσο χρόνο πρέπει να αφιερώνουμε τελικά στα social media;
Μια έρευνα απαντά σ' αυτό το ερώτημα και μας αφορά όλους!

Συνιστά μια αναντίρρητη πραγματικότητα το γεγονός ότι ζούμε πλέον σε μια εποχή που μας “βομβαρδίζει” καθημερινά με χιλιάδες πληροφορίες και νέα δεδομένα, πράγμα που συχνά μας κάνει να χάνουμε τα όρια της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και να αποπροσανατολιζόμαστε!

Αντί να κάνουμε εμείς σωστή χρήση των social media, αφήνουμε πολύ συχνά τα social media να μας χειρίζονται, ανυψώνοντας το θεσμό των “likes” σε περίοπτη αξία και ασχολούμαστε μονίμως με τα notifications στο instagram ή το facebook.

Δε ξέρω αν ξυπνάς μέσα στη νύχτα για να τσεκάρεις το κινητό σου μήπως έχεις μήνυμα ή αν ξενυχτάς σκρολάροντας στο instagram, αλλά αν το κάνεις, τότε η παρακάτω έρευνα σε αφορά ΑΜΕΣΑ!

Στην εποχή της εικόνας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μπει στην καθημερινότητά μας για τα καλά, γεγονός, το οποίο δεν μας καθιστά, σε καμία περίπτωση, άμοιρους ευθυνών! Πρέπει να μάθουμε να ελέγχουμε μόνοι μας τις ώρες που περνάμε στα social media, πράγμα που απαιτεί πειθαρχία και θέληση για αλλαγή, καθώς τα social media επηρεάζουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε σε πολύ σημαντικό βαθμό, ακόμα και αν δεν το αντιλαμβανόμαστε άμεσα.

Σύμφωνα με μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανίας, υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό ποσοστό που πρέπει να διαθέτουμε απασχολούμενοι στα social media, προκειμένου να διατηρήσουμε την ψυχική και πνευματική μας ισορροπία ανέπαφη!

Το αποτέλεσμα, λοιπόν, της έρευνας, η οποία θα δημοσιευτεί τον Δεκέμβριο του 2018 στο “Journal of Social and Clinical Psychology”, αποκάλυψε πως ο χρόνος που συνίσταται να αφιερώνουμε στα social media είναι μισή ώρα.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα μάλιστα παρατήρησαν “σημαντική βελτίωση στην υγεία τους”, μετά την μείωση της χρήσης και της ώρας απασχόλησης στα social media.

Οι ερευνητές μελέτησαν τη σχέση και την αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, snapchat, instagram) και κατέληξαν στο ότι χρειάζεται λελογισμένη χρήση, καθώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλούν και ενισχύουν, σε μεγάλο βαθμό, τάσεις απομόνωσης, κατάθλιψης και έντονου άγχους.

Η υπερβολική χρήση και έκθεση στην εικόνα των social media είναι ένα ζήτημα πολύ σοβαρό, το οποίο μας αφορά όλους, αφού όλοι μας ζούμε και αντιμετωπίζουμε καθημερινά αυτή την κατάσταση!

Αν μάθουμε να βάζουμε μόνοι μας κάποια όρια, τότε δεν έχουμε να ανησυχούμε για τίποτα!

Δες κι αυτό: 5 συνήθειες στα social media που παίζουν με τη ψυχική σου υγεία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;