Γιατί
Σου έχει τύχει κι εσένα;

Η κοιλιά ξεκινάει απ’ το πουθενά να γουργουρίζει και σιγά-σιγά τα συναισθήματα μας φουντώνουν, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που αισθάνονται πονοκέφαλο ή έχουν τάσεις λιποθυμίας ή γίνονται ανεξήγητα νευρικοί και δεν μπορούν να περιμένουν λεπτό παραπάνω!

Δε ξέρω σε ποιον τύπο πεινασμένου ανήκεις, αλλά αν ανήκεις σε οποιονδήποτε απ’ τους παραπάνω, τότε αυτό το άρθρο σε αφορά σίγουρα!

Η πείνα και ο αίσθημα αυτό έχει διάφορες και αρκετές παρενέργειες στο σώμα και το μυαλό! Ωστόσο, με μια απλή πρώτη προσέγγιση, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο εγκέφαλος μας όταν πεινάμε χρειάζεται άμεσα ενέργεια, προκειμένου να ελέγξει τα συναισθήματά μας, ιδιαίτερα απ’ τη στιγμή που το αίσθημα του θυμού και το “σπάσιμο” των νεύρων είναι πολύ δύσκολα περιορίσιμα και ελέγξιμα!

Τι συμβαίνει στο σώμα μας τελικά κάθε φορά που πεινάμε;

Μετά από ένα γεύμα, οι τροφές διασπώνται στα δομικά συστατικά τους και αξιοποιούνται από ολόκληρο το σώμα. Το σημαντικότερο διασπώμενο συστατικό είναι η γλυκόζη, που αποτελεί και το βασικότερο καύσιμο του οργανισμού, πράγμα που κάνει τα επίπεδα της γλυκόζης να πέφτουν πολύ χαμηλά, όταν πεινάμε πολύ και έχουμε ανάγκη απο φαγητό άμεσα!

Η έλλειψη της, επομένως, γίνεται πρώτα αισθητή από τον εγκέφαλο, ο οποίος, όπως ξέρουμε, εξαρτάται αποκλειστικά από τη γλυκόζη για να μπορέσει να λειτουργεί.

Η έλλειψη της γλυκόζης γίνεται αντιληπτή απο το σώμα μας, ως «απειλή» για τη λειτουργία του και την ενεργειακή μας απόδοση, πράγμα που κυριολεκτικά κλονίζει τα νεύρα μας! Λόγω της μεγάλης πείνας μας, λοιπόν, εκκρίνονται επιπλέον ουσίες, όπως η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη, γνωστές και με την ονομασία: «ορμόνες τους στρες», οι οποίες εμφανίζονται σε περιπτώσεις έντονου άγχους και πανικού.

Ιδού, λοιπόν, γιατί μας πιάνουν τόσα νεύρα κάθε φορά που πεινάμε και δυσκολευόμαστε να ελένξουμε το θυμό και τα αρνητικά μας συναισθήματα!

Όλα ξεκινούν απο τον εγκέφαλο! Επομένως με μικρές κινήσεις, όπως το να αποφεύγουμε να αφήνουμε άδειο το στομάχι μας για πολλές ώρες, μπορούμε να περιορίσουμε τις κρίσεις νεύρων και την άσχημη διάθεση!

Δες κι αυτό: Το άγχος μπορεί να σας παχύνει!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;